Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ “Ελαία 2014” [pics]

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Τριχωνίδα οι διήμερες εκδηλώσεις “Ελαία 2014” με έναν διαγωνισμό τοπικών εδεσμάτων με τη χρήσηα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου που πραγματοποίηθηκε στο Κτήμα Πιθάρι. Η αξιολόγηση των τοπίκών εδεδμάτων έγινε από chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Στον ίδιο χώρο λίγο αργότρερα ακολούθησε συναυλία των μαθητών του μουσικού σχολείου Αγρινίου.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε μήνυμά του στο face book αναφέρει τα εξής: “Ο Δήμος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την οργάνωση πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων που αφορούν την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Η πόλη του Αγρινίου είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής και η λίμνη Τριχωνίδα βρίσκεται στην καρδιά του Δήμου. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην Ελλάδα και μία από τις πιο σημαντικές λίμνες της Δυτικής Ελλάδας.
Ο Δήμος Αγρινίου με τη λίμνη Τριχωνίδα, το τοπίο, την αγροτική κληρονομιά, τις ιστορικές ρίζες, τις οικογενειακές επιχειρήσεις με τα αγροκτήματα ελιάς είναι το τέλειο σκηνικό για τις δράσεις προώθησης και προβολής ελιά και ελαιολάδου.Η «γιορτή» αποτέλεσε κοινό τόπο συνάντησης αγροτών, εμπόρων, ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και επιστημόνων από την ευρύτερη περιοχή του νομού με σκοπό να ενδυναμώσει περαιτέρω την οικονομία της περιοχής.Στόχος εξάλλου, είναι και η πολιτιστική δραστηριοποίηση με αφορμή το γεγονός και η ανάδειξη της εγρήγορσης στην οποία βρίσκεται τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι παραγωγοί των προϊόντων, με επίκεντρο την ανάπτυξη της περιοχής.
Η προώθηση του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών παρέχει μεγάλες δυνατότητες για τη διαφήμιση της ιστορίας και την πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Αγρινίου, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη όλων των τομέων παραγωγής των προϊόντων της ελιάς. Αυτό θα βοηθήσει σίγουρα το Δήμο Αγρινίου θέτοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης βιο-οικονομίας.”