Να ξεκαθαρίσουν οριστικά τις προθέσεις τους

Το θέμα του νοσοκομείου Αγρινίου θα συζητηθεί στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου. Εν τω μεταξύ τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου θα έχει συνάντηση με τουν Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη για το θέμα οπότε και θα υπάρξουν λογικά κάποιες εξελίξεις ή κάποιες δεσμεύσεις.

Το ζήτημα είναι και από την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και από συνάντηση υπουργού – δημάρχου, να προκύψει ως αίτημα μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των δυο νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας. Γιατί δεν είναι δυνατόν να οδηγούμαστε σε μια λογική ισορροπιών ανάμεσα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και να εφημερεύει καρδιολόγος στο Μεσολόγγι, αναισθησιολόγος στο Αγρίνιο και έκτακτα χειρουργεία να γίνονται μόνο… στην Πάτρα…

Πρέπει να λοιπόν να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο αν σκοπεύει να κλείσει κάποιο από τα νοσοκομεία του νομού, ή να τα μετατρέψει σε κέντρα υγείας, διαφορετικά να στελεχώσει και τα δύο, όπως πρέπει, και να σταματήσει το φαινόμενο να μεταφέρονται γιατροί και ασθενείς από την μια πόλη στην άλλη και τουμπαλίν.