Το παρ’ ολίγον στριπτιτζάδικο

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο και ο περιβάλλον χώρος του είχε χαρακτηριστεί, εκτός από διατηρητέο μνημείο, ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτε άλλο. Παρ’ όλα αυτά ο δήμος Αγρινίου χρεώθηκε 2,5 εκατ. ευρώ… Ήταν εντελώς εσφαλμένη πολιτική. Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου στη διάρκεια της συζήτησης για τον ισολογισμό του 2013 του δήμου Αγρινίου, όταν ο πρώην αντιδήμαρχος Ν. Θεοδωρόπουλος είπε ότι “αν ο Π. Μοσχολιός δεν έπαιρνε το δάνειο, αυτό κτίριο ίσως ήταν σε άλλα χέρια, ένα ιστορικό κτίριο μπορεί να ήταν και στριπτιτζάδικο…”

Αν αναλογιστεί κανείς πως ο δήμος Αγρινίου επί διοίκησης Μοσχολιού είχε επιτρέψει να λειτουργεί στο περίπτερο του Παπαστράτειου Πάρκου μπουζουξίδικο, μάλλον έχει δίκιο ο πρώην αντιδήμαρχος…

ΥΓ: αν δεν επιμηκυνθεί η περιόδος χάριτος που έχει δοθεί για τα δάνεια των δήμων από το Ταμείο Παρακατηθηκών και Δανείων, από το 2016 ο δήμος θα πληρώνει 1,4 εκατ. ευρώ συνολικά για την αποπληρωμή των δανείων, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια πλήρωνε και μέχρι το 2015 θα πληρώνει 236 χιλιάδες ευρώ.

[vimeo width=”570″ height=”430″]http://vimeo.com/108046013[/vimeo]