Γίναμε Ευρωπαίοι

Του Ιαβέρη

Στην Εγνατία οδό μία νταλίκα πήρε σβάρνα 35 – 40 σταματημένα (λόγο έργων) αυτοκίνητα γεμάτα επιβάτες. Θύματα 5 νεκροί, 10 κομματιασμένοι και 20 σοβαρά τραυματίες (με πολλούς από αυτούς να είναι μικρά παιδιά). Γι’ αυτό ίσως τα ΜΜΕ το κάλυψαν (?)! Όμως για τους, κάθε μέρα σε δεκάδες σημεία της χώρας, 5 σκοτωμένους Έλληνες και περισσότερους από 20 ανάπηρους και 80 τραυματίες, βγάζουν τον ανήθικο ηλίθιο ΣΚΑΣΜΟ.

Αιτία σαφώς η ασυνειδησία των υπευθύνων των έργων, της τροχαίας και πάνω από όλα των “ιδιοκτητών¨” της Εγνατίας. Αντί δηλαδή να υπάρχει έγκαιρη (τουλάχιστον 1,5χλμ πριν) και έντονη με φωτεινά τόξα αναβοσβήνοντας φάρους, προειδοποίηση των οδηγών, υπήρχαν μόνο κάνα δυο μετανάστες (ελπίζω όχι λαθραίοι) οι οποίοι κουνάγανε σαν βλαμμένοι οπαδοί του ποδοσφαίρου κόκκινες σημαίες, με αποτέλεσμα ο οδηγός της νταλίκας χωρίς κάτι έντονο να τον προειδοποιεί και μη βλέποντας έτσι, με το στα κάγκελα μυαλό του, αυτά που κοίταγε, έκλεισε τα σπίτια δεκάδων Ελλήνων. Το μόνο “καλό” (?) είναι ότι γίναμε Ευρωπαίοι αποκτώντας το σύνδρομο της καραμπόλας σε ομίχλη (στα μυαλά βέβαια) των ευρωπαϊκών “αούτομπαν”.

Σημ: 1. Αυτό είναι το απόλυτο δείγμα της καθημερινής μας οδικής εξόντωσης, για την οποία μέγιστη ευθύνη εκτός από τους πολίτες, έχουν οι ανόητοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι της χώρας, οι οποίοι έχουν καταντήσει την Εθνική αυτή μάστιγα Ανύπαρκτη.

Σημ: 2. Μετά απ’ αυτήν την τέλεια (?) εξοντωτική υποδομή ασφαλείας που παρέχετε στους πελάτες σας, δεν μένει παρά να τοποθετήσετε και άλλους σταθμούς διοδίων και να αυξήσετε ακόμα περισσότερο τον παρά που εισπράττετε. Είσαστε ικανοί τελικά.