Ψήφισμα για την απομάκρυνση των υπηρεσιών από το Μεσολόγγι

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε ο δήμος Μεσολογγίου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τη μεταφορά υπηρεσιών από το Μεσολόγγι, όπως το τμήμα επιθεώρησης Εργασίας και το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος ανέφερε ότι “η κατάργηση και μεταφορά θεσμοθετημένων υπηρεσιών, από την Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι απαράδεκτη, τόσο για το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει, μεσούσης της θερινής περιόδου, όσο κυρίως, για το γεγονός ότι, για ακόμη μια φορά, η Πολιτεία δεν επιδεικνύει τον δέοντα σεβασμό στον θεσμό της
πρωτεύουσας. Οι μεθοδεύσεις αυτές, από τα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πρωτοφανείς και απαξιώνουν την τοπική κοινωνία”. Θα πρέπει ωστόσο να αναφερθεί ότι για το τμήμα επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι υπάρχει η δέσμευση από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ πως οι υπάλληλοι θα παραμείνουν ως αποσπασμένοι στο Μεσολόγγι.

Αναλυτικά το ψήφισμα:
Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αποτελεί το κέντρο μιας μεγάλης γεωγραφικής περιφέρειας με πολύ μεγάλη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η κατάργηση και μεταφορά θεσμοθετημένων υπηρεσιών, από την Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι απαράδεκτη, τόσο για το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει, όσο κυρίως, για το γεγονός ότι, για ακόμη μια φορά, η Πολιτεία δεν επιδεικνύει τον δέοντα σεβασμό στον θεσμό της
πρωτεύουσας. Για τους λόγους αυτούς :
Α) Διεκδικούμε την ακύρωσης των πράξεων κατάργησης ή μεταφοράς των δύο υπηρεσιών.
Β) Συγκροτούμε διαπαραταξιακή επιτροπή για λήψη πρωτοβουλιών αντίδρασης.
Γ) Καλούνται σε συμμετοχή οι κοινωνικοί-πολιτιστικοί-εμπορικοί και άλλοι εταίροι του Δήμου, ώστε οι όποιες πρωτοβουλίες να έχουν συλλογικότητα και ευρύτερη συναίνεση και αποδοχή.
Δ) Καλούνται οι δημότες και οι φορείς σε εγρήγορση σε περίπτωση κλιμάκωσης των αντιδράσεων μας.