Super League: «Κληρώνει» για την 6η αγωνιστική

Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, για την αναβολή μεταξύ άλλων και της 6ης αγωνιστικής της Super League, έφερε προ ενός δυσεπίλυτου, όπως φαίνεται, προβλήματος την διοργανώτρια αρχή. Καθώς φάνηκε πως η απόφαση για το ποια αγωνιστική θα διεξαχθεί στην επανέναρξη του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου δεν ήταν εύκολη, ορίστηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Βέβαια, στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων της 7ης αγωνιστικής αναφέρονται στο προτελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, με τις αντίστοιχες της αναβληθείσας αγωνιστικής να μην αναγράφουν τίποτα. Ωστόσο, το θέμα θα αποσαφηνιστεί στην συνεδρίαση το μεσημέρι της Τετάρτης (8/10) στα γραφεία του συνεταιρισμού.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον η 6η αγωνιστική αποφασιστεί να διεξαχθεί εμβόλιμα, το πιθανότερο είναι πως οι 18 συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, καθώς νωρίτερα δεν φαίνεται να υπάρχει «κενή» ημερομηνία, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των συλλόγων, του Κυπέλλου αλλά και των αγώνων της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016.

Τέλος, όλα δείχνουν πως η απόφαση που θα παρθεί πολύ δύσκολα θα είναι ομόφωνη. Ήδη έχουν εκφραστεί απόψεις αντίθετες με την επανέναρξη του πρωταθλήματος με την 7η αγωνιστική, που φαίνεται να είναι η επικρατούσα. Ενδεικτικά, ενστάσεις υπάρχουν από την πλευρά του ΠΑΟΚ που θεωρεί πως ενδεχόμενη διεξαγωγή της 6ης ημέρας εμβόλιμα θα αποτελέσει ακόμα και αλλοίωση του πρωταθλήματος. Φυσικά, οι Θεσσαλονικείς λαμβάνουν υπόψη πως το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής περιλαμβάνει την αναμέτρησή τους με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» που αν διεξαχθεί άμεσα θα τους βρει με 3 βαθμούς περισσότερους από τους Πειραιώτες (13 έναντι 10), κάτι που ίσως να έχει αλλάξει μέχρι τον Ιανουάριο. Επίσης, «κατά» της 7ης αγωνιστικής τάσσεται και ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σε αυτή την περίπτωση θα κληθεί να δώσει το τρίτο του σερί ματς εκτός Ηπείρου, καθώς έχει ήδη αντιμετωπίσει Κέρκυρα και Βέροια εκτός έδρας κι αντί να υποδεχτεί τον Λεβαδειακό (6η) θα μεταβεί στη Νέα Σμύρνη για ματς με τον Πανιώνιο (7η). Όπως και να ‘χει πάντως το απόγευμα της Τετάρτης (8/10) θα ξέρουν άπαντες με ποιο ματς θα συνεχίσουν την πορεία τους στο πρωτάθλημα, προσαρμόζοντας αναλόγως τα αγωνιστικά τους πλάνα.

πηγή : onsports.gr