Σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της πλατείας ζητά η αντιπολίτευση στο Θέρμο

Ανοιχτή επιστολή απευθύνει η αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας. Ο συνδυασμός «Αξιοπιστία και Προοπτική για το δήμο Θέρμου» του Θ. Κασόλα γνωστοποιεί πως ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου για το έργο, εξαιτίας της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Θέρμου και του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου στην οποία σύμβαση δεν περιλαμβάνεται η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης του έργου. Η αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου ζητά την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.

Αναλυτικά :

Σε συνέχεια της πρώτης ανοικτής επιστολής μας για το ίδιο θέμα στις 12 Αυγούστου 2014, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Στις 14 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία σας έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε το θέμα των εργασιών της πλατείας Θέρμου. Παρά τις αντιρρήσεις που είχαμε τότε εμείς στο να μη πραγματοποιηθεί τότε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της πλατείας , αλλά το θέμα αυτό να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, εν τούτοις έγινε και πάρθηκε τότε η απόφαση, για την αναστολή της εκτέλεσης τμήματος των εργασιών του έργου «Ανάπλαση αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Θέρμου» και εξέταση σχετικής πρότασης προσαρμογής (απόφαση 130/2014).
2. Στις 25/8/2014 η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου (Δ/νση Διοίκησης Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Νομού Αιτωλοακαρνανίας).
3. Στις 15.9.2014 ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με Απόφασή του προς το Δήμο Θέρμου (αρ.Πρωτ. 108307/4619) γνωστοποίησε ότι ακυρώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου (130/2014), εξαιτίας της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Θέρμου και του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου. Σύμφωνα με την σύμβαση αυτή ο φορέας υλοποίησης του έργου (Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου) αναλαμβάνει να ενεργεί ως δικαιούχος για την υλοποίηση του έργου…. να διενεργεί διαγωνισμούς, την αξιολόγηση των προσφορών και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων – να ελέγχει ποιοτικά και ποσοτικά τα παραδοτέα και να τα παραλαμβάνει βάσει των σχετικών συμβάσεων κλπ. Στην εν λόγω σύμβαση δεν περιλαμβάνεται η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης του έργου.
Αλήθεια κ, Δήμαρχε δεν γνωρίζατε τότε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Θέρμου και του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου;
Γιατί προβήκατε σε όλες αυτές τις ενέργειες και παραστάσεις σε Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνοδευόμενος από Στελέχη σας;
Για να εισπράξετε αυτή την απάντηση μέσω της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , ότι τα γεγονότα αυτά είναι τετελεσμένα και δεν επιδέχονται προσαρμογές !!!
Προφητικά εμείς στην πρώτης μας ανοικτή επιστολή μας (στις 12 Αυγ. 2014) σημειώναμε τα εξής : «Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι μέσα από τα διαδικαστικά αυτά τερτίπια της τελευταίας στιγμής πιθανώς προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα έναντι της εργολήπτριας εταιρίας και έτσι να μην μπορεί να γίνει κάτι για το έργο.»
Πως επιτρέπεται εσείς να αποφασίζουν εκτός των οργάνων του Δήμου, άλλες Υπηρεσίες για το πώς τελικά θα διαμορφωθεί ο χώρος πέριξ της πλατείας;
Τι έχετε να πείτε στους Συνδημότες και τις Συνδημότισσές μας , ότι το έργο διαμόρφωσης των χώρων της πλατείας είναι θέμα το οποίο δεν επιδέχεται τροποποίηση προς όφελος των καταστηματαρχών, της αισθητικής του χώρου και όλων των δημοτών μας;
Αυτό το έργο αποφασίστηκε και δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης;
Δεν γνωρίζεται ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο;
Αυτό προτείνουμε εμείς. Λάθη γίνανε. Είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε.
Κ. Δήμαρχε,
Υπάρχει λύση, ακούστε μας έστω και την τελευταία στιγμή:
1. Συγκαλέστε όπως δεσμευτήκατε, κατόπιν πρότασης του αρχηγού μας κου Θεόδωρου Κασόλα στη συνεδρίαση του 2ου Δημοτικού Συμβουλίου, τα άτομα εκείνα από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις που γνωρίζουν το θέμα και μπορούν να επεξεργαστούν προτάσεις με λύσεις. Ετσι θα προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα τόσο για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από την πλατεία όσο και στην αισθητική του Χώρου. Σήμερα γνωρίζεται ότι όλοι είναι αντίθετοι με αυτό που πάει να ολοκληρωθεί.
2. Προβείτε ΑΜΕΣΑ στην ΕΝΣΤΑΣΗ σας κατά της συγκεκριμένης απόφασης ακολουθώντας την νομοθεσία περί δημοσίων έργων.
Στις ενέργειές σας αυτές θα έχετε τη αμέριστη συμπαράστασή μας, έτσι ώστε η διαμόρφωση των χώρων της πλατείας να είναι δικό μας έργο και όχι άλλων Υπηρεσιών μακριά από μας.
Εμείς κ. Δήμαρχε & οι συνδημότες μας ζούμε και κινούμαστε γύρω από την πλατεία του Θέρμου.
Δεν θα επιτρέψουμε σε άλλες Υπηρεσίες να αποφασίζουν για το πώς θα διαμορφώσουμε την μεγαλύτερη πλατεία του Δήμου μας.
Οι ιδέες πρέπει να είναι δικές μας. Η υλοποίηση μπορεί να γίνει από άλλους.
Αυτό επιτάσσουν οι κανόνες της άμεσης Δημοκρατίας στον τόπο μας.