Επίσκεψη απόστρατων στο δήμαρχο Αγρινίου

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του νέου Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε πρόσφατα. Επίσης συνεχάρη τον κ. Δήμαρχο για την εκλογή του ως προέδρου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Από τον πρόεδρο Δημήτριο Τσούνη στον κ. Δήμαρχο τονίστηκε η ανάγκη συγκρότησης Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, όπως αυτά έχουν συγκροτηθεί σε 82 Δήμους της Χώρας και στο οποίο να συμμετέχει και μέλος από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αποστράτων.

Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας εστιάζουν τη δράση τους στην καταγραφή και πρόληψη του εγκλήματος και της παραβατικότητας. Έχουν προληπτικό, συμβουλευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, απαρτίζονται από επιστήμονες και λειτουργούς που είναι μόνιμοι κάτοικοι στην περιφέρεια του Δήμου (εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί, αστυνομικοί κ.λ.π). Προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο οριζόμενος από αυτόν εκπρόσωπός του.

Επίσης, από τον κ. Δήμαρχο ζητήθηκε ο Δήμος να είναι αρωγός στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε για τις ευχές και δήλωσε ότι θα μελετήσει το όλο θέμα για τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας.