«Συνωστισμός» στα νεκροταφεία του Δήμου Μεσολογγίου

Γέμισαν τα κοιμητήρια του Δήμου Μεσολογγίου, καθώς τα 22 από τα συνολικά 27 που υπάρχουν στα δημοτικά διαμερίσματα δεν θα είναι σε θέση να δεχτούν άλλους νεκρούς πολύ σύντομα. Για το θέμα μίλησε στο in.gr ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ο οποίος ανέφερε ως αιτία της κατάστασης τα ανύπαρκτα έσοδα του Δήμου από τα τέλη κοιμητηρίων. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα, δεν θα υπάρχει ούτε ένα μέτρο γης»
Ο κ. Καραπάνος εξήγησε στο in.gr πως το πρόβλημα είναι μεν μεγάλο, δεν αφορά όμως το άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «τα κοιμητήρια θα γεμίσουν εν καιρώ, δηλαδή σε ένα-δύο χρόνια, ανάλογα βέβαια και από την κίνηση που θα σημειωθεί». Μάλιστα, έριξε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας: «Παραλάβαμε νεκροταφεία σε κάκιστη κατάσταση. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί κανείς με το ζήτημα». Όσον αφορά τα τέλη κοιμητηρίων είπε ότι «στα 22 αυτά κοιμητήρια που εντοπίζεται το πρόβλημα, οι τοπικές κοινότητες δεν καταβάλλουν στον Δήμο τα τέλη κοιμητηρίων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λεφτά στον κορβανά για να δράσουμε άμεσα».Σημείωσε, μάλιστα, πως «αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση και δεν ληφθούν τα ανάλογα μέτρα, τότε δεν θα υπάρχει ούτε ένα μέτρο γης».

Σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Καραπάνος ανέφερε:«Σκοπός μας είναι να αναμορφώσουμε τον ισχύοντα κανονισμό που αφορά τα κοιμητήρια. Το ζήτημα θα λυθεί μέχρι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, με την λύση να μην είναι άλλη από την αξιοποίηση τριών οικοπέδων σε δημοτικές κοινότητες της περιοχής. Έτσι, θα αποσυμφορήσουμε τα κοιμητήρια που υπάρχουν».

πηγή : in.gr