212 πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία [HDvideo]

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Νικολακόπουλος, ο υποδιοικητής νομού Αιτωλοακαρνανίας, διοικητής της Π.Υ. Αμφιλοχίας, Θ. Βασιλάκης και ο διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας.

Με αφορμή το μνημόσυνο που τελέστηκε το πρωί στη μνήμη του Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος και υπηρετούσε στην Π.Υ. Αγρινίου, οι τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής μίλησαν για τα θετικά αποτελέσματα της αντιπυρικής περιοόδου, όπου σημειώθηκε μεγάλη μείωση και του αριθμού των πυρκαγιών αλλά και των καμμένων εκτάσεων.

Ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Ν.Νικολακόπουλος απέδωσε στην άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών την μείωση των πυρκαγιών. «Σίγουρα φέτος μας βοήθησε ο καιρός, αλλά είχαμε φωτιές και μάλιστα κάποιες σοβαρές. Ωστόσο η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, έφερε καλά αποτελέσματα. Δεν είχαμε πυρκαγιά που να μην είχε ελεγχθεί η φωτιά μέχρι το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Νικολακόπουλος σχολιάζοντας τις 212 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέτος το καλοκαίρι στην Αιτωλιακαρνανία, ενώ τα καμένα στρέμματα δασικής έκτασης στον νομό ήταν 1.176.

Οι Βασιλάκης και Μπόκας ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους δήμους για την συνεργασία τους, τους εθελοντές, αλλά και τους πολίτες που δείχνουν πια περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για το θέμα. Ο Χρ. Μποκας στάθηκε στο γεγονός ότι στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Αγρινίου φέτος κάηκαν από πυρκαγιές μόνο 35 στρέμματα δάσους. Τέλος αναφερόμενος στον πυροσβέστη που τραυματίστηκε σοβαρά στη φωτιά στη Χρυσοβίτσα Θέρμου μετά από ρίψη νερού από Candair, ανέφερε πως τα μηνύματα από τους γιατρούς είναι πολύ αισιόδοξα για την κατάστασή του και το επόμενο διάστημα θα μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένειά του.