Με αιχμές κατά Σαλμά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για το Νοσοκομείο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αγρινίου στρέφοντας τα βέλη του κατά του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά και με αφορμή της επερωτήσεις του στη βουλή για την κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Αναλυτικά:
Η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Υγειονομικών με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Γ.Ν.Αγρινίου όπου ο συγκυβερνών θίασος προσπαθεί με ενέργειες τύπου Γρηγοράκου να αποκρύψει τα πραγματικά αίτια της υπολειτουργίας αλλά και της απαξίωσης του Νοσοκομείου, αίτια που δεν τα αναζητά κανείς στην τύχη αλλά αποπνέουν από την μνημονιακή υποχρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός για την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με το παλαιό. Γιατροί αποχωρούν και δεν αντικαθίστανται. Κλινικές όχι μόνο υπολειτουργούν αλλά και για αρκετές μέρες είναι χωρίς γιατρούς. Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό έχει εξοντωθεί στις βάρδιες, προσωπικό που δεν έχει ενισχυθεί καθόλου σε αριθμό και που συνεχώς απολογείται για τα λάθη άλλων.

Αλήθεια, κάποτε ο Κος Σαλμάς που σήμερα κάνει ανώδυνες επερωτήσεις ωσάν να μην ψήφισε όλα τα μνημονιακά προαπαιτούμενα, ωσάν να μην ήταν Υφ.Υγείας παίρνοντας όλα τα επαίσχυντα μέτρα, δεν είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους (προεκλογικά) ότι θα πληρωθούν τις χαμένες δεδουλευμένες ώρες παλαιοτέρων ετών??? Επερωτήσεις βιτρίνας και όχι ουσίας εν όψει μάλλον της εκλογικής του συντριβής που οσονούπω έρχεται. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, ακόμα και τους ψηφοφόρους του, αυτούς που έρχονται να ζητήσουν υπηρεσίες υγείας κάθε μέρα στο Νοσοκομείο και βιώνουν το πρόβλημα.Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της διαφάνειας στο Νοσοκομείο. Χωρίς ημερομηνίες και λόγια βαρύγδουπα. Υπέρ της αξιοκρατίας των εργαζομένων χωρίς κομματικούς χρωματισμούς. Στηρίζουμε το προσωπικό που δίνει τον αγώνα για να εξυπηρετεί τον συνάνθρωπο καθημερινά και το οποίο κατασυκοφαντείται όταν κάποιοι θέλουν να παίξουν τα μικροκομματικά πολιτικά παιχνίδια τους.

Διεκδικούμε και παλεύουμε:
• Για πλήρη και διάφανη χρηματοδότηση το Εθνικού Συστήματος Υγείας.
• Για δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας με πρόσβαση σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη σε ένα ανοικτό και λειτουργικό Νοσοκομείο.
• Για άμεση πρόσληψη και στελέχωση όλων των δομών του Νέου Νοσοκομείου.
Η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό.