Σκέψεις για παρέμβαση του δήμου Αγρινίου στο θέμα των ανεμβολίαστων παιδιών

Το πολύ σοβαρό θέμα σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν στα εμβόλια που χορηγεί το ΠΙΚΠΑ για παιδιά έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ο Στ. Μερμίγκης ζητώντας την παρέμβαση του δήμου Αγρινίου.

Ο κ. Μερμίγκης τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς αφορά τη δημόσια υγεία και έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος από το 2013 ο σχετικός διαγωνισμός του Υπουργείου έχει κολλήσει και φαίνεται πως πλέον δεν μπορεί να παρέμβει ούτε η 6η ΥΠΕ, ούτε το νοσοκομείο Αγρινίου καθώς απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ για τα εμβόλια των παιδιών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών των Ρομά στην περιοχή παραμένουν ανεμβολίαστα, καθώς επίσης όλο και πιο συχνά και άλλοι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα εμβόλια από την τσέπη τους, έχουν αναζητήσει τα εμβόλια και στο κοινωνικό ιατρείο του δήμου Αγρινίου.

Στην κρισιμότητα του ζητήματος συμφώνησαν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Καλατζής, όσο και ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου με τον τελευταίο να αναφέρει πως η δημοτική αρχή θα εξετάσει το θέμα και βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να παρέμβει η ίδια για να δώσει λύση, ωστόσο επιφυλάχθηκε για να αναλυτική συζήτηση του θέματος και πιθανόν αποφάσεις σε επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.