Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1

φωτο : paravatos.eu

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο Αγρίνιο κόντρα στον ανταγωνιστικό Παναιτωλικό, αλλά τελικά βρήκε το γκολ της λύτρωσης από τον κορυφαίο Πέτριτς που του χάρισε τέταρτη συνεχόμενη νίκη (1-0) η οποία τον κρατά σε επαφή με την κορυφή

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα και ωραίο ποδόσφαιρο στο Αγρίνιο, επικρατώντας ενός εξαιρετικά φορμαρισμένου κι επικίνδυνο Παναιτωλικού, χάρη στο γκολ του Μλάντεν Πέτριτς στο 80’ της αναμέτρησης. Το «τριφύλλι» έφτασε στους 22 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στον έναν βαθμό, ενώ είναι έξι πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη του Παναθηναϊκού, μετά από αυτές κόντρα σε Ατρόμητο στη Λεωφόρο, ΠΑΟΚ εκτός και τη Βέροια εντός.

Η ομάδα του Αναστασίου έκανε πολύ καλό ματς στο Αγρίνιο, καθώς είχε σωρεία ευκαιριών. Παρά το γεγονός, όμως, ότι δεν είχε την απαραίτητη αποτελεσματικότητα, δεν το πλήρωσε και κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε τέρμα την υπεροχή που είχε σε δυο διαφορετικά τέταρτα του ματς, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τους «πράσινους». Χωρίς το κραυγαλέο λάθος η διαιτησία του Μιχάλη Βοσκάκη.

Μπαλάρα, δοκάρια αλλά… όχι γκολ!
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πιο κινητικός και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να «διαβάσει» τον αντίπαλό του. Οι «πράσινοι» ήταν… εκρηκτικοί στο πρώτο μισάωρο του ματς, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 9’ όταν ο Μπαϊράμι πλάσαρε πάνω στον Ράφαελ από το ύψος του πέναλτι κι ο Πέτριτς στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 23’ ο Κροάτης είχε κεφαλιά που πέρασε σύριζα άουτ από το δοκάρι του Ράφελ, ενώ στο 26’ απείλησε με το κεφάλι και ο Μέντες. Στο 29’ και το 30’ ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι δυο κλασικές φάσεις, με τον Μπούι στην πρώτη να σουτάρει και τον Κούσα να διώχνει πάνω στη γραμμή και τον Καρέλη στη δεύτερη να σουτάρει πάνω στον Ράφαελ!

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
Από αυτό το σημείο κι έπειτα, έδειξε να αφυπνίζεται ο Παναιτωλικός. Το πρώτο καλό σουτ των γηπεδούχων ήρθε από τον Φωτάκη στο 35’ ενώ στο 36’ ο Στιλ έκανε μεγάλες επεμβάσεις σε πλασέ των Κάπελ και Μαρτίνες! Ο τελευταίος, είχε τεράστια στιγμή στο 38’ όταν με περίτεχνη ενέργεια και φανταστικό σουτ το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ! Με τη φάση αυτή, τελείωσε η δεκάλεπτη κυριαρχία του Παναιτωλικού κι ο Παναθηναϊκός βγήκε ξανά μπροστά και στο 45’ είχε δοκάρι με τον Πέτριτς , στο πλασέ που έκανε από πλάγια θέση, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Λύτρωση με Μλάντεν!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά. Στο 50’ ο Βασιλείου από κοντά δεν βρήκε καλά τη μπάλα, ενώ γενικότερα οι Αγρινιώτες πίεσαν τον Παναθηναϊκό κι είχαν παιχνίδι από τα άκρα που δυσκόλεψε την ομάδα του Αναστασίου. Ο τελευταίος, αντικατέστησε τον Καρέλη με τον Μπεργκ, έτσι ώστε να βρει την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, όμως, αυτή δεν ήρθε καθώς ο Σουηδός στο 58’ έβγαλε μόνο του τον Μπούι με τον Ράφαελ κι αυτός πλάσαρε πάνω στον πορτιέρο του Παναιτωλικού. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προσπαθεί με τη μπάλα κάτω, ο Πέτριτς ήταν μακράν ο καλύτερος του στο ματς αλλά οι προσπάθειές του δεν δικαιώνονταν. Αφού στο 63’ μετά το σόλο που έκανε οι αμυντικοί πρόλαβαν τον Μπεργκ, ο Κροάτης πήρε τον ρόλο του εκτελεστή.

Ήταν ένα κόρνερ από τα δεξιά της επίθεσης του Παναθηναϊκού, το οποίο εκτέλεσε ο Νάνο, με τον Πέτριτς να φεύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο κι από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά! Το γκολ των «πράσινων» δεν έφερε την ανάλογη αντίδραση από τον Παναιτωλικό, ο οποίος ναι μεν προσπαθούσε να βγει μπροστά αλλά δεν τα κατάφερνε, με τους «πράσινους» να έχουν σωστή αντίδραση και δυο ακόμα ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, οι οποίες ωστόσο δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Η ουσία, βέβαια, για το «τριφύλλι» ήταν πως το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη βρήκε την ομάδα να έχει πάρει τέταρτη σερί νίκη, να μειώνει στον πόντο τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και να διατηρεί την επαφή με την κορυφή!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν Μαρτίνες, Κούσας, Μπεχαράνο, Κάπελ (79΄ Κόρμπος), Γοδόι, Βιγιαφάνες, Νίκολας Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Βασιλείου (65΄ Αλβες), Φωτάκης (72΄ Καλογέρης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Δώνης, Ζέκα, Μπούι (79΄ Λαγός), Μπαϊράμι (76΄ Ντίνας), Καρέλης (53΄ Μπεργκ), Πέτριτς