Με επιτυχία η εκδήλωση του “Παναγία Ελεούσα”

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες σύνδρομο Down και αυτισμό, νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι – Αγρίνιο, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας των ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση ευαισθητοποίησης την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 7:00 μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α στο Αγρίνιο.

Η εκδήλωση είχε θέμα: «Αρχαιολογικοί θησαυροί της Αιτωλίας και Ακαρνανίας από την προϊστορική και κλασική περίοδο». Μας τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:
-Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κα Χριστίνα Σταρακά.
-Η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Διονυσία Σαμαντά μίλησε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Εργαστήρι, τις αξίες και τους σκοπούς που υπηρετεί, το εύρος των δραστηριοτήτων του και τους μελλοντικούς στόχους του.
-Οι σπουδαίοι και εκλεκτοί ομιλητές ήταν: ο κ. Σταύρος Μπένος τ. Υπουργός πολιτισμού και Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», ο κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η κα Ολυμπία Βικάτου Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος,. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχαιολόγος κ. Γεώργιος Σταμάτης.

Παναγία Ελεούσα 3Την εκδήλωση έκλεισε η λαογραφική ομάδα δημοτικών χορών των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», όπου οι νέοι μας χόρεψαν από καρδιάς παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων της ορχήστρας του κ. Κ. Φρίντζου. Η διδασκαλία παραδοσιακών χορών έγινε από το γυμναστή του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κ. Μανώλη Περιβόλα.

Η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Επίσης παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και οι επίσημοι : Εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκ μέρους του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, Αντιδήμαρχοι Αγρινίου και Μεσολογγίου, οι πρώην Βουλευτές Αιτωλ/νίας κ. Γιάννης Βαϊνάς και κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, ο πρώην Νομάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θύμιος Σώκος, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Παναγιώτης Κοντός, ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο πολιτευτής και πολιτικός μηχανικός κ. Βασίλης Παπασάικας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Νεκτάριος Φαρμάκης, Πρόεδροι Φορέων και πλήθος κόσμου που υποστηρίζει το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό.

Ευχαριστούμε θερμότατα τους επίσημους εκπροσώπους της πολιτείας, τους επίσημους προσκεκλημένους ομιλητές, τα μέλη του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», όλους τους πολίτες και φίλους του Εργαστηρίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, την ευαισθησία τους και τη συνεχή στήριξή τους στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας : την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ, τον τοπικό τύπο, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον ηλεκτρονικό τύπο και την Εταιρία FIRMA. Ευχαριστούμε επίσης θερμά και το ανθοπωλείο «Πιστιόλης».

Ο κ. Σταύρος Μπένος με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν την επόμενη ημέρα τη Β΄ Εκπαιδευτική Μονάδα και τη ΣΥΔ-Οικοτροφείο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στο Αγρίνιο όπου εντυπωσιάστηκαν από το έργο που προσφέρει το Εργαστήρι στο νομό Αιτωλ/νίας.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»