Συνεχείς οι δωρεές των φίλων της “Διεξόδου”

Κατά το προηγούμενο δίμηνο η «Διέξοδος», εκτός από τα δικά της αποκτήματα, αποδέχθηκε και ευγενικές δωρεές φίλων της που εμπλούτισαν τις συλλογές της και κυρίως το αρχειακό – ιστορικό υλικό του Μουσείου και της Πολιτιστικής του Βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για τις δωρεές :
Της κυρίας Ασπασίας Καρατζογιάννη (Μεσολόγγι) η οποία δώρισε μία γραφομηχανή τύπου Robotron 24.
Της κυρίας Τζίνας Σκαρμούτσου (Μεσολόγγι) η οποία δώρισε επίσης μία γραφομηχανή τύπου Continetol F.
Του κ. Χρήστου Γιαννάκου (Αθήνα) ο ποίος δώρισε έναν μαρμάρινο τρίβηλο σταυρό του 19ου αιώνα.
Του κ. Παναγιώτη Τσακμακλή (Μεσολόγγι) ο οποίος δώρισε ένα μεγάλο κομμάτι απολιθωμένου δένδρου. Και
Του κ. Σπύρου Μαρκογιάννη (Θεσσαλονίκη) ο οποίος δώρισε μία συλλογή εκατοντάδων νομισμάτων από την μεταβυζαντινή περίοδο μέχρι και το 1930.

Επίσης η Πολιτιστική Βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με δωρεές βιβλίων τέχνης καθώς και βιβλίων που έχουν γραφεί για το Μεσολόγγι των κυρίων: Ιωάννη Δ. Μακρή , Ιωάννας Φωλιά – Κολοκύθα, Σπύρου Μαρκογιάννη, Ελένης Μαστρογεωργίου, Σταύρου Καρβέλη, Μίμη Γεωργόπουλου και Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου.

Ο ιδρυτής και οι συνεργάτες της «Διεξόδου» εκφράζουν άπειρες ευχαριστίες προς όλους τους ευαισθητοποιημένους με την Ιστορία, τα Γράμματα και τις Τέχνες δωρητές γιατί με τις χειρονομίες αγάπης τους αναγνωρίζουν και στηρίζουν τους σκοπούς του Μουσείου και παράλληλα το εξοπλίζουν με πλούτο εκθεσιακού υλικού καθιστώντας το έτσι ακόμη ισχυρότερο και πιο ελκυστικότερο.