Υπήρξε απόλυση για τον υπάλληλο με το πλαστό πτυχίο στο δήμο Αγρινίου

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μετά τα όσα ειπώθηκαν για τον υπάλληλο του δήμου Αγρινίου που εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο προέκυψαν μια σειρά από ερωτηματικά.

απόλυσηΤο θέμα είχε συζητηθεί μετά από ερώτηση του Δημήτρη Τραπεζιώτη που ζητούσε να μάθει τι μέλλει γενέσθαι με την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού όπως ανέφερε επί δημαρχίας του στον πρώην δήμο Θεστιέων έγινε έλεγχος των δικαιολογητικών του συγκεκριμένου υπαλλήλου, εντοπίστηκε το πλαστό πτυχίο και ο υπάλληλος απολύθηκε. Κάτι που όμως διαψεύστηκε από την πλευρά του Π. Μοσχολιού που ανέφερε πως το 2010 δεν βρήκε καμιά απόφαση για την απόλυση του υπαλλήλου. Σημειωτεόν ότι δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου απάντησε πως για την συγκεκριμένη περίπτωση σήμερα ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και πως μέχρι στιγμής ο εν λόγω υπάλληλος πληρώνεται κανονικά από το δήμο.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με τις αντιφατικές γνώμες που ακούστηκαν, όπως για παράδειγμα ο ένας πρώην δήμαρχος να λέει ότι υπέγραψα απόλυση και άλλος να λέει ότι δεν βρήκα καμία απόλυση, προκάλεσε περισσότερα εύλογα ερωτηματικά. Μέρος των ερωτηματικών αυτών απαντάται σήμερα με τη δημοσιοποίηση από το ΑγρίνιοCulture.gr της απόλυσης του υπαλλήλου από τον πρώην δήμο Θεστιέων (δείτε την εδώ). Πρόκειται για την με αριθμ. πρωτ. 4108 ανακοίνωση απόφασης καταγγελίας συμβάσεως εργασίας του υπαλλήλου, που εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο Λυκείου. Η απόφαση φέρει ημερομηνία 4-6-2007 και υπογράφεται από τον πρώην σήμερα Δήμαρχο Θεστιέων Δ. Τραπεζιώτη. Με τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης απόλυσης, που πλέον δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η υπαρξή της, γίνεται πια μάλλον προφανές το συμπέρασμα ότι ο εν λόγω υπάλληλος με κάποιον τρόπο επαναπροσλήφθηκε στον μετέπειτα δήμο Αγρινίου.

Πλέον καλείται ο δήμος Αγρινίου και τα αρμόδια εποπτικά όργανα να δώσουν τις περαιτέρω απαντήσεις. Πάντως από τη πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν καθώς τα όσα ειπώθηκαν για την μετέπειτα πορεία της υπόθεσης δεν ξεκαθαρίζουν με βεβαιότητα το τοπίο. Ο τέως δήμαρχος Π. Μοσχολιός ανέφερε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος δικαιώθηκε στο πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως “παρά τις παρεμβάσεις που κάναν διάφοροι…. με δικιά μου απόφαση τον έστειλα στο δευτεροβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο”. Ακόμη είπε πως δεν γνωρίζει τι έγινε μετά.  Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Ράπτης κληθείς να απαντήσει σχετικά με την άρνηση του  τμήματος λογιστηρίου για την μισθοδοσία του συγκεκριμένου υπαλλήλου και  το δικό του εντέλλεσθε για να πληρωθεί είπε ότι σε συνεννόηση με την οικονομική υπηρεσία του δήμου υπήρξε απόφαση του ιδίου για πληρωμή του υπαλλήλου για μια εβδομάδα, ώστε να «προκληθεί» η απόφαση – γνωμοδότηση του Επιτρόπου του Ε.Σ μιας και όπως ανέφερε «υπήρξε μια ερμαφρόδιτη απόφαση, το ένα υπηρεσιακό συμβούλιο τον δικαίωσε, το άλλο δεν τον δικαίωσε». Αυτές οι αντιφατικές και πάλι αναφορές δεν εξάγουν κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το βέβαιο είναι ότι αφ’ ενός  υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη σε βάρος του υπαλλήλου που όπως ανέφερε ο σημερινός δήμαρχος πληρώνεται ακόμη από το δήμο και αφ΄ετέρου ότι πριν μερικά χρόνια ο εν λόγω υπάλληλος είχε απολυθεί για τον λόγο σήμερα φαίνεται ότι ελέγχεται εκ νέου.