“Μύλος” vs παγοδρόμιο : η διαφορά στην εξωστρέφεια

Την περασμένη Κυριακή στο «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, που έχει γίνει για τα καλά πλέον το hot spot των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, κατέφθασαν 237 λεωφορεία, ενώ από την κεντρική είσοδο του πάρκου πέρασαν περισσότεροι από 58.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα! Και να σκεφτεί κανείς ότι βρίσκομαστε περίπου 18 μέρες πριν τα Χριστούγεννα… Η ιδέα έπιασε! Μάλιστα έγινε και το πρώτο copy – paste. Στα Γιάννενα δημιούργησαν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ή αλλιώς την Αστερούπολη Ιωαννίνων και αγγλιστί το Paralimnio Ioannina Fun Park.

Και στο Αγρίνιο μελαγχολούμε τρώγοντας σκουντουμπλιές στο παγοδρόμιο… Το θέμα εδώ είναι ότι η εξωστρέφεια του Αγρινίου φτάνει το πολύ μέχρι τα χωριά της Μακρυνείας. Και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της νέας δημοτικής αρχής μπορεί να είναι πολύ καλύτερο, πολύ πιο πλούσιο, αλλά δεν έχει εξωστρέφεια. Και βέβαια από το δήμο δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς πολλά.

Το θέμα είναι εδώ ότι δεν υπάρχει ούτε ιδιωτική πρωτοβουλία. Ίσως βέβαια δικαιολογημένα. Φαντάσου να πρέπει να κοιμήσεις στο Αγρίνιο, όχι 58 αλλά 5 ή 2 χιλιάδες επισκέπτες. Προφανώς δεν γίνεται, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες κλίνες στα ξενοδοχεία. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες στην περιοχή μας δυστυχώς έχουν περισσότερο στοιχεία εσωτερικής κατανάλωσης.