Το ταμείο της ΚΟΙ.ΠΑ και η “παραπλάνηση” [HDvideo]

Το ταμείο της ΚΟΙ.ΠΑ συζητήθηκε ενδελεχώς στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου με τους δυο δημάρχους, νυν και τέως, να έχουν έντονη διαφωνία σχετικά με το τι υπάρχει στο ταμείο του Νομικού Προσώπου του δήμου Αγρινίου.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr τον έντοντο διάλογο των δύο για το θέμα

Ο πρώην δήμαρχος Π. Μοσχολιός ανέφερε πως η οικονομική κατάσταση της ΚΟΙ.ΠΑ είναι καλή και πως έχει στο ταμείο της 1,6 εκατ. ευρώ περίπου. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γ. Παπαναστασίου που επιτέθηκε στον Π. Μοσχολιό λέγοντας ότι με ψεύτικα νούμερα παραπλανά τον κόσμο. “Δεν λέω ότι δεν πήγε καλά η ΚΟΙ.ΠΑ, αλλά δεν έχει τόσο ταμείο”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου και εξήγησε πως το “ταμείο” που ισχυρίζεται ο Π. Μοσχολιός είναι τα χρήματα του ΕΣΠΑ που το νομικό πρόσωπο του δήμου προεισέπραξε για τους παιδικούς σταθμούς. Μάλιστα επικαλέστηκε και έδειξε την έκθεση των ορκοτών λογιστών για τα αποτελέσματα χρήσης του 2013 του νομικού προσώπου λέγοντας πως τα καθαρά αποτελέσματα χρήσης στις 31/12/2013 ήταν μόνο 169.103 ευρώ. Ο Π. Μοσχολιός επέμεινε στον ισχυρισμό του για το ταμείο της ΚΟΙ.ΠΑ και επέστρεψε στον Γ. Παπαναστασίου τον χαρακτηρισμό περί παραπλάνησης των πολιτών.

Είναι προφανές ότι οι Γ. Παπαναστασίου και Π. Μοσχολιός έχουν διαφορετική αίσθηση για το τι είναι ταμείο. Όσο για τα περί παραπλάνησης, το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει η δέουσα και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, όταν για παράδειγμα δημοσιεύονται στη “Διαύγεια” στις 25/11/2014 οι αποφάσεις για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του νομικού προσώπου για τα οικονομικά ετη 2011 και 2012.

ΚΟΙΠΑ