Στο πλευρό του Κοινωνικού Φαρμακείου του Αγρινίου η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας [pics]

Με πρωτοβουλία Σαλμά
Επίσκεψη στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του δήμου Αγρινίου πραγματοποίησαν σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μάριος Σαλμάς και η Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Φαίη Κοσμοπούλου.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr αναλυτικά τις δωλώσεις τους μετά την επίσκεψη

Η επίσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία του Μάριου Σαλμά να προτείνει στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης να ενισχύσει με φάρμακα το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Αγρινίου. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ. Καλαντζή, ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου και τη βοήθεια που προσφέρει σε συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Ακόμη ο αντιδήμαρχος Κ. Καλαντζής τους ενημέρωσε για την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών ιατρών – νοσηλευτών, για τις προσφορές πολιτών σε φάρμακα, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Ο Κ. Καλατζής παρέδωσε στην κα Κοσμοπούλου ένα έγγραφο αίτημα με τη λίστα φαρμάκων που το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Αγρινίου έχει περισσότερο ανάγκη.

Ο κ. Σαλμάς ευχαρίστησε την Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Φαίη Κοσμοπούλου για την επίσκεψη στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου προκειμένου όπως είπε να θέσει σε εφαρμογή τη συμφωνία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας να ενισχύσει με φάρμακα το Κοινωνικό Φαρμακείου του δήμου Αγρινίου, αλλά και σε συνεργασία με την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας να συμβάλλει στη δημιουργία Κοινωνικό Φαρμακείου στο Μεσολόγγι.Από τη μεριά της η Φαίη Κοσμοπούλου τόνισε πως είναι επιθυμία της Ένωσης να στηρίξει και αυτή την περιοχή για να έχει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το ελληνικώς παραγόμενο φάρμακο. Πιθανότατα όπως είπε ήδη τις επόμενες μέρες και πριν τα Χριστούγεννα θα έρθει στο Αγρίνιο η πρώτη παρτίδα φαρμάκων δωρεά της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.