Εντυπωσιακή η συμμετοχή των ελαιοπαραγωγών στο κάλεσμα της Ένωσης Αγρινίου

Για την ένταξή τους στην υπό σύσταση Ομάδα Παραγωγών
Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όσον αφορά την αναγνώριση των Οργανώσεων Παραγωγών και Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών στον τομέα του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθόρισε τα κριτήρια για την αναγνώρισή τους, καθώς και την απαιτούμενη διαδικασία. Η Ένωση Αγρινίου, έχει εγκαίρως κινήσει τη διαδικασία δημιουργίας Ομάδας Παραγωγών και ήδη η ανταπόκριση των ελαιοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής είναι εντυπωσιακότατη!

Οι αιτήσεις γίνονται καθημερινά στα γραφεία της Ένωσης στο Αγρίνιο και στα υποκαταστήματα. Από την έως σήμερα συγκέντρωση αιτήσεων ένταξης στην Ο.Π. φαίνεται ότι ο στόχος της δημιουργίας της πιο ισχυρής ίσως Ο.Π. σε όλη τη χώρα, …μπορεί να επιτευχθεί, με όσα οφέλη αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο το προϊόν και για τους παραγωγούς μέλη της Οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, οι παραγωγοί θα μπορούν να ενισχυθούν έτι περαιτέρω μέσω Ο.Π., η οποία, ούτως ή άλλως θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην καλύτερη διαχείριση του προϊόντος.

λάδιΕπιπλέον, οι παραγωγοί, με την ένταξή τους στην Οργάνωση, απολαμβάνουν:
– Δωρεάν υπηρεσίες ανάπτυξης-εφαρμογής-επίβλεψης και πιστοποίησης σύγχρονων συστημάτων ποιότητας και διαχείρισης των καλλιεργειών τους Σ.Ο.Δ. (πρότυπο agro 2-1 & 2-2), αφού οι παραγωγοί θα μπορούν να εφαρμόσουν ομαδικά πλέον και όχι ατομικά τα συστήματα αυτά.
– Έκπτωση (5%) κατά την προμήθεια σπόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κλπ. γεωργικών εφοδίων, από τα υποκαταστήματα και μόνο του Συνεταιρισμού μας. – Έκπτωση κατά την υποβολή της δήλωσης Ο.Σ.Δ.Ε.
– Υψηλότερη τιμή (+0,05 ευρώ/κιλό), κατά την παράδοση του ελαιοκάρπου τους, στα κατά τόπους κέντρα παραλαβής του Συνεταιρισμού.
– Δυνατότητα διάθεσης των πιστοποιημένων-ποιοτικών και ανταγωνιστικότερων πλέον προϊόντων τους σε καλύτερες τιμές μετά από κοινές συμφωνίες και συμβολαιακές πρακτικές με εταιρείες και εμπόρους.
– Εξασφάλιση καλύτερων προοπτικών ενίσχυσης από τη νέα ΚΑΠ λόγω της κάλυψης των επιπλέον απαιτήσεων που επιβάλλει η εφαρμογή της.

πηγή : e-ea.gr