Ξεκίνησαν τα τμήματα στίβου του Γ. Σ. “Χαρίλαος Τρικούπης”

Ο Γυμναστικός Σύλλογος ”Χαρίλαος Τρικούπης” Μεσολογγίου, ξεκίνησε από τα μέσα Νοεμβρίου την λειτουργία Ακαδημίας Στίβου, οι προπονήσεις πραγματοποιούνται για αγόρια και κορίτσια στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Μεσολογγίου και κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας της προπονούνται σε αυτήν περίπου εικοσιπέντε(25) παιδιά διαφόρων ηλικιών, από εννέα (9) ετών και άνω.Υπεύθυνος προπονητής είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Νικολόπουλος Ερωτόκριτος (Κριτάκης), ο οποίος διαθέτει μεγάλη προπονητική εμπειρία στο χώρο του Στίβου.

Όπως μας ενημέρωσε ο προπονητής κ. Ερωτόκριτος Νικολόπουλος, οι στόχοι της Ακαδημίας Στίβου του Γ. Σ. ”Χ. Τρικούπης” είναι:
α) Να γνωρίσουν τα νέα παιδιά τα αγωνίσματα του Στίβου (δρόμους, άλματα, ρίψεις) και μέσα από αυτή την προπονητική διαδικασία να μπορούν να γυμναστούν σωστά.
β)Να δημιουργηθεί σιγά-σιγά αγωνιστική ομάδα στίβου στο Μεσολόγγι εκπροσωπώντας έτσι την πόλη σε Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου.

Να τονιστεί εδώ ότι, οι προπονήσεις γίνονται με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο, ανάλογα πάντα με την ηλικία των παιδιών και σύμφωνα με τις μεθόδους που προτείνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), έτσι ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να παρακολουθούν προγράμματα στίβου και να εξελίσσονται ψυχοσωματικά.Τελειώνοντας να πούμε ότι, η βοήθεια του Συλλόγου στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων (γήπεδο – αθλητικό υλικό), ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός παιδιών της Ακαδημίας Στίβου, καθώς επίσης η όρεξη και προσπάθεια που δείχνουν στις προπονήσεις είναι ενθαρρυντικά σημάδια ότι το εγχείρημα της Ακαδημίας Στίβου του Γ.Σ. ”Χ. Τρικούπης” θα έχει συνέχεια και επιτυχία.

Για εγγραφές και πληροφορίες:
* 6944141017 κ. Νικολόπουλος Ερωτόκριτος – Προπονητής
* 6932588044 κ. Βλαχογιάννης Νικόλαος – Υπεύθυνος Ακαδημίας
Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζόπουλος