Τροπολογία Καραγκούνη για το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Τροπολογία για το ΤΕΙ Μεσολογγίου κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας». Με την τροπολογία αυτή τροποποιείται το Π.Δ. 94/2013 (Φ.Ε.Κ. 132/Α’/5-6-2013) «Συγχώνευση Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου- Μετονομασία Σχολής και Τμημάτων- Συγχώνευση Τμημάτων- Κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων- Συγκρότηση Σχολών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας» και στην ουσία επιτρέπει τη λειτουργία του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
α) Διοίκησης Κοινωνικής Οικονομίας
β) Διοίκηση Επιχειρήσεων, η οποία θα έχει και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
β.α) Διοίκησης Επιχειρήσεων
β.β) Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων

ΠΡΟΣΘΗΚΗ- ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο σχέδιο νόμου
«Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας»

Α. ΑΙΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Το τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των κατευθύνσεών του. Μέχρι την ανάδειξη Προϊσταμένου στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013, καθήκοντα Προϊσταμένου Τμήματος ασκεί ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι. Τα Συλλογικά Όργανα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Μεσολόγγι συγκροτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Κατ΄ εξαίρεση των οριζομένων στην παράγραφο 2, οι φοιτητές του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι εντάσσονται κατ’ επιλογήν και ύστερα από δήλωση τους στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι ή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας με έδρα τη Ναύπακτο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου εντάσσεται με διαπιστωτική πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι ή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε της Σχολής τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας με έδρα τη Ναύπακτο, ύστερα από αίτησή του και αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης Τ.Ε.Ι ή του αρμοδίου δυνάμει του άρθρου 13 παρ. 31 του ν. 3149/2003 (Α’ 141) οργάνου. Η διαπιστωτική πράξη δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Β. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Άρθρο ……..
Τροποποίηση του Π.Δ. 94/2013 (Φ.Ε.Κ. 132/Α’/5-6-2013) «Συγχώνευση Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου- Μετονομασία Σχολής και Τμημάτων- Συγχώνευση Τμημάτων- Κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων- Συγκρότηση Σχολών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας» για το άρθρο 4 Συγχώνευση Τμημάτων, παράγραφος 1.α.

Το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι και το Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι συγχωνεύονται σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
α) Διοίκησης Κοινωνικής Οικονομίας
β) Διοίκηση Επιχειρήσεων, η οποία θα έχει και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
β.α) Διοίκησης Επιχειρήσεων
β.β) Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων

Αθήνα, Δεκεμβρίου 2014
Ο Προτείνων Βουλευτής
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ