Αιτωλοακαρνανία : Περιμένοντας τους σταθμούς μέτρησης για την αιθαλομίχλη

Ο καιρός αγρίεψε και ήδη τις προηγούμενες μέρες των Χριστουγέννων, που ο αέρας δεν ήταν δυνατός, έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά φέτος στο Αγρίνιο η αιθαλομίχλη. Το φαινόμενο θα ενταθεί τις επόμενες μέρες αφού η ΕΜΥ προβλέπει από τις παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα πρώτα 24ωρα του 2015 μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Πάντως, αν πέρυσι οι συσκέψεις στο ΥΠΕΚΑ ήταν πρώτο θέμα στην επικαιρότητας για να παρθούν μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου, ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα… Θεωρητικά υπάρχει σχεδιασμός για δράση και αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της αιθαλομίχλης, όμως δυστυχώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από το Υπουργείο ως προς τον διαγωνισμό για την προμήθεια των σταθμών μέτρησης (φορητών και σταθερών). Έτσι στην Αιτωλοακαρνανία δεν υπάρχουν ανάλογες επίσημες καταγραφές του φαινομένου, αφού δεν υπάρχουν σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπνασης.

Σε επίπεδο Περιφέρειας μόνο στην Πάτρα υπάρχουν επίσημες καταγραφές τις οποίες μπορείτε να δείτε μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.