Σαμαράς : Χθες πληροφορήθηκα ότι υπάρχει έλλειψη καρδιολόγου στο Αγρίνιο

Δεσμεύτηκε για άμεση αναπλήρωση
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μίλησε σήμερα στο Αγρίνιο και στην κατάμεστη από φίλους της ΝΔ αίθουσα του κινηματογράφου «Άνεσις».

H ομιλία του περιελάμβανε εκτός από την σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετές αναφορές με τοπικό ενδιαφέρον. Ο Αντ. Σαμαράς χαρακτήρισε την Αιτωλοακαρνανία τόπο ευλογημένο, αλλά πράγματι αδικημένο. Εξήγησε τον χαρακτηρισμό ευλογημένος λέγοντας χαρακτηριστικά: “έχετε το μεγαλύτερο υδάτινο πλούτο”… Φυσικά και το εκτιμά αυτό ο Αντ. Σαμαράς αφού πριν λίγες μέρες εξήγγειλε στη Θεσσαλία την εκτροπή του Αχελώου. Είπε ακόμη για την Αιτωλοακαρνανία ότι αδικήθηκε και δεν βοηθήθηκε για να αξιοποίησει τις δυνατότητές του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οδικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή και ανέφερε ότι εντός του 2015 θα ολοκληρωθεί η Ιονία Οδός, ενώ αναφέρθηκε στην κατασκευή του άξονα Αμβρακίας – Ακτίου και την κατασκευή της Παραϊόνιας οδού. Ειδική μνεία έκανε στο αεροδρόμιο του Ακτίου που παραχωρήθηκε σε ιδιώτη μαζί με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, αναφερόμενος ότι γεγονός ότι το τίμημα ήταν τελικά πολλαπλάσιο από αυτό που προέβλεπε η Τρόικα. Ακόμη στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του αρχαιολογικού μουσείου του Θέρμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και σε έργα και δράσεις της κυβέρνησης και στους άλλους δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδος.

Προκάλεσε όμως αλγεινή εντύπωση η αναφορά του στο νοσοκομείο Αγρινίου που εδώ και μήνες καρκινοβατεί -όπως και αυτό του Μεσολογγίου- με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, ιδίως στην καρδιολογική κλινική και αποτελεί συνεχώς τους τελευταίους την αρνητική είδηση σε επίπεδο τοπικής επικαιρότητας. “Χθες πληροφορήθηκα ότι υπάρχει έλλειψη καρδιολόγου στο Αγρίνιο και σήμερα σας λέω ότι θα υπάρξει άμεση αναπλήρωση και θα έρθει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Αγρινίου” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. Και δυστυχώς ο Πρωθυπουργός έπεσε θύμα των τοπικών συμβούλων που τον εξέθεσαν βάζοντας τον να πει ότι χθες το έμαθε και να δεσμευθεί γενικόλογα για αναπλήρωση, χωρίς να υπάρχει σαφής αναφορά αν πρόκειται για προσωρινή μετακίνηση γιατρού από άλλο νοσοκομείο, όπως έχει συμβεί κατ΄επανάληψη χωρίς αποτέλεσμα, ή αν πρόκεται τα έλευση επικουρικού ή μόνιμου γιατρού.