Τι θα κάνουμε ρε μ@λ@κα;

Γράφει ο Σίγμα Καίει

Kαθόμουν μ ένα φίλο ,από το σχολειό ,με τα παιδιά μας στο παιδότοπο ,κυριακάτικο ραντεβού, εδώ και ενάμιση χρόνο ,ανακατεύαμε τα φραπεδάκια κάθε τόσο ακούγοντας τα παγάκια ,όλο και πιο δυνατά θέλοντας να φέρουμε μια αίσθηση Παρνασσού η Καλαβρύτων στα αυτιά μας , ρουφώντας κάθε τόσο δυνατές γουλιές να παγώσουμε το λαιμό ,να ναι πιο κοντά σε μας η φαντασίωση του…σκιέρ.
Κάθε τόσο γυρνούσα εγώ η αυτός και ρωτούσε ο ένας τον άλλο …χαζά …ερωτήσεις του στυλ «Ρε μαλ@κα; Το ΄δες το καινούριο με τα ρούχα στη Μπαιμπα;» Η ερώτηση βεβαία κάλυπτε και την απάντηση δίνοντας στον άλλο την ικανοποίηση να απάντηση μ ένα απλό… «Έλα ρε!! Σοβαρά μιλάς!!» «Ψιτ ..μαλακά θα πω στη Κική να πάμε!!!» απαντούσα εγώ.
Για πολύ ώρα σιωπή…Μια να κοιτάς τα παιδιά μες στο παιδότοπο ,μέχρι να τα βρεις στο μάτι ένα άγχος…Να τος, τελικά, στη τσουλήθρα . Το μάτι γυρνά και σκαναρει το χώρο ,γενέθλια στο μεγάλο τραπέζι , πιο περά ένας μπαμπάς με γραβάτα και μια μαμά 20 χρόνια μικρότερη …
«Ρε μαλακα τι θέλει αυτή με αυτόν; Την περνάει και 30 χρόνια;»
« Άμα έχεις λεφτά φιλαράκι» …γύρισε και είπε ο φίλος μου… Κάποια στιγμή γύρισα με σοβαρό ύφος τον κοίταξα έντονα ,έβγαλα τα γυαλιά ηλίου και φωνάζοντας το όνομα του τον ρωτώ …
«Ρε Γιώργο …τι θα κάνουμε ρε μ@λακα; Τι θα ψηφίσουμε ;

«Έλεγα να το ρίξω στο Θάνο αλλά έμαθα έφυγε για την Αθήνα…. Μαλ@κα.. Ο άλλος έφυγε για την Αθήνα τώρα στα 40 και… Θυμάσαι που λέγαμε να πάμε Αθήνα να βρούμε δουλείες να φτιάξουμε την ζωή μας εκεί ; Ευτυχώς δεν πήγαμε φίλε …Ευτυχώς …Καθίσαμε Αγρίνιο ρε… Αγρινιάρα … Κάναμε οικογένειες, δουλειές …Θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας φίλε εδώ …Όχι στην Αθήνα ..Ουι… Τα στέλνεις μόνα τους φροντιστήριο ρε ,αργότερα, και ξέρεις ότι θα γυρίσει ,όλα τα χουμε στα Αγρίνιο , θάλασσα σε μια ώρα βουνό σε μια ώρα …Τι τον έπιασε τώρα να πάει Αθήνα και αυτόν …Είναι δύσκολα στην Αθήνα …Έχω ένα ξάδελφο που φαγώθηκε να «πάω Αθήνα να πάω Αθήνα» …Γύρισε πίσω άφραγκος φίλε μετά από χρόνια ,με την ουρά στα σκέλια γύρισε …Τι τον έπιασε να πάει Αθήνα …..»
«Τι θα ψηφήσεις ρε;…»(ρώτησα με απορία το Γιώργο) με κοίταξε έβγαλε τα γυαλιά και ανακατεύοντας το φραπέ ..είπε ..
«Τι να ψηφίσω ρε μαλ@κα;…Ποιον ; Ξέρω γω για σύριζα λέμε …ποιον; Αφού ο άλλος πάει Αθήνα…»

ΣΙΓΜΑ ΚΑΙΕΙ