Ο… μάγος Σαμαράς και το νοσοκομείο

Άγριο κράξιμο στα social media για την ατάκα Σαμαρά για το νοσοκομείο

«Χθες πληροφορήθηκα ότι υπάρχει έλλειψη καρδιολόγου στο Αγρίνιο και σήμερα σας λέω ότι θα υπάρξει άμεση αναπλήρωση και θα έρθει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Αγρινίου» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Πρωθυπουργού στη χθεσινοβραδινή προεκλογική του ομιλία του στο Αγρίνιο.

Η αναφορά αυτή συγκρινόμενη με την σκληρή πραγματικότητα δείχνει όχι μόνο τη γύμνια της κυβέρνησης, της ΝΔ και των τοπικών συμβούλων του πρωθυπουργού που τον εξέθεσαν βάζοντας τον να πει ότι χθες το έμαθε… ένα πρόβλημα που αποτελεί συνεχώς τους τελευταίους έξι τουλάχιστον μήνες την αρνητική είδηση σε επίπεδο τοπικής επικαιρότητας. Δυστυχώς οι γαλάζιοι συμβουλάτορες του Σαμαρά από την Αιτωλοακαρνανία, βάζοντας αυτή την αναφορά στην ομιλία του τον έκαναν φανεί περισσότερο εκτεθειμένος ακόμη και από τον Λ. Γρηγοράκο, που έταξε γιατρούς που δεν ήρθαν ποτέ και διαπίστωσε σε δηλώσεις του την ανεπάρκεια των διοικητών των δυο νοσοκομείων του νομού, χωρίς να καταφέρει ποτέ να τους αντικαταστήσει. Ο Πρωθυπουργός σαν άλλος Μαυρογιαλούρος τάζει καρδιολόγο στο Αγρίνιο λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, λες και είναι ο μάγος με τα δώρα, που θα λύσει με ταχυδακτυλουργικά ένα πρόβλημα, που εδώ μήνες δεν μπορεί να λύσει ούτε η ηγεσία του Υπ. Υγείας, ούτε η Υγειονομική Περιφέρεια, ούτε οι διοικητές, ούτε οι δήμαρχοι… Ένα πρόβλημα που φυσικά δεν λύνεται με την έλευση ενός γιατρού…

Η ανεπάρκεια όμως του Σαμαρά και της ΝΔ, που σύντομα όπως φαίνεται θα αποτελούν παρελθόν από την διακυβέρνηση της χώρας, δεν είναι πλέον πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η ανεπάρκεια του νοσοκομείου να προσφέρει τα στοιχειώδη. Οι ευθύνες είναι εγκληματικές. Και ίσως να αποδοθούν από τη δικαιοσύνη μετά το θάνατο ενός συμπολίτη μας προ ολίγων ημερών που εισήχθη και αντιμετωπίστηκε στο νοσοκομείο ως περιστατικό ιλλίγγου και κατέληξε από έμφραγμα. Οι ευθύνες είναι εγκληματικές, γιατί η καρδιολοιγική λειτουργεί χωρίς διευθυντή ή επιμελητή α’ όπως προβλέπει ο νόμος, λειτουργεί με μόλις δυο γιατρούς από τους επτά που υπήρχαν κάποτε, λειτουργεί με πάνω από δέκα (!!!) κενές εφημερίες στο εφημεριακό πρόγραμμα του Ιανουαρίου.

Οι ανεπάρκεια της πολιτικής  που εφαρμόζεται είναι το πρόβλημα.  Οι γιατροί φεύγουν για το εξωτερικό ή το ιδιωτικό ιατρείο  και ενώ είναι προκηρυγμένες οι θέσεις επικουρικών γιατρών κανείς γιατρός δεν δέχεται να πληρώσει κάποια κενή θέση.

Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια… τα σχόλια του κόσμου στα social media είναι ενδεικτικά:

fb2fb