Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου χαιρετίζει την απόφαση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου, πηγή «αναζωογόνησης» για την πόλη
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου χαιρετίζει την απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος, με αριθμό φύλλου 3, της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 9 Ιανουαρίου 2015 και που αφορά στη μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου».

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος, έχοντας επανειλημμένως υποστηρίξει στο παρελθόν τη σπουδαιότητα διεκδίκησης της μεταφοράς του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο, επικροτεί τις σχετικές προσπάθειες της Δημοτικής αρχής, αφού από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Καραπάνος, είχε θέσει ως στόχο το λιμενικό ταμείο να περάσει στα χέρια του δήμου, γνωρίζοντας πως η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα θετικό βήμα για την ανάπτυξη της ακτοπλοΐας και του τουρισμού, ενώ θα δώσει ουσιαστικά και μια οικονομική ανάσα στο Μεσολόγγι.

Οφείλουμε όλοι να υιοθετήσουμε το δόγμα ότι το λιμάνι και η πόλη, είναι στοιχεία πλήρως αλληλένδετα. Το ένα ζει και αναπτύσσεται προς όφελος του άλλου. Η οικονομική ανάπτυξη του ενός προσδίδει ευημερία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο άλλο˙ στη δεδομένη περίπτωση στους κατοίκους της πόλης. Οι απέραντες εκτάσεις περιμετρικά του λιμανιού, που παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα αναξιοποίητες, δύνανται να προσελκύσουν σημαντικές εμπορικές δραστηριότητες, που θα συμβάλουν όχι μόνο στην οικονομική αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Για μια πόλη όπως η δική μας, με αξιόλογη ναυτική παράδοση και μια μακραίωνη και εξέχουσα ιστορία, που αποδεικνύει ότι οι δεσμοί της με τη θάλασσα ήταν και είναι ισχυροί, η ανάδειξη του Λιμενικού Ταμείου σε δημοτικό, δεν μπορεί παρά να αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός. Δεν παραμένει παρά, με το κατάλληλο master plan, να προσδιοριστούν και να διενεργηθούν οι απαραίτητες δράσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί επαρκώς ο λιμενικός χώρος. Είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση της πόλης μας με τη θάλασσα και να σχεδιάσουμε το μέλλον της με αναφορά αυτήν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ