Ο Ν. Κορδόσης ομιλητής για τον Μάγερ σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ γιορτάζοντας φέτος τα 100 χρόνια λειτουργίας της διοργανώνει σειρά επετειακών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και η, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, έκδοση συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων που απεικονίζουν προσωπικότητες που τίμησαν το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Πρώτος μεταξύ των προσωπικοτήτων αυτών περιλαμβάνεται ο θεμελιωτής της Ελληνικής Δημοσιογραφίας, εκδότης των “Ελληνικών Χρονικών” Ιωάννης – Ιάκωβος Μάγερ και ακολουθούν ο πρωτοπόρος των δημοσιογράφων Βλάσης Γαβριηλίδης, οι χρονογράφοι Δημήτρης Ψαθάς και Παύλος Παλαιολόγος, οι επιφυλλιδογράφοι Μάριος Πλωρίτης και Αιμίλιος Χορμούζιος και οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι Μαρία Ρεζάν και Νίκος Καραντηνός.Για την “Διέξοδο” αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι για την προσωπικότητα του Μάγερ προσκλήθηκε να είναι ομιλητής ο ιδρυτής του Μουσείου της κ. Νίκος Κορδόσης ενώ για τους υπόλοιπους τιμώμενους ομιλητές θα είναι δημοσιογράφοι, Γιώργος Λεονταρίτης , Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ρωμαίος, Γιάννης Πρετεντέρης, Μίμης Παπαπαναγιώτου και Νανά Νταουντάκη. Τέλος για την ρήση του Μάγερ “Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης” θα μιλήσει ο τ. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος.

Τις σειρές των συλλεκτικών γραμματοσήμων θα παραλάβουν συγγενείς των τιμώμενων και συγγεκριμένα το γραμματόσημο του Μάγερ θα παραλάβει ο πρέσβης της Ελβετίας Λορέτζο Άμπερ, του Βλάσση Γαβριηλίδη ο δημοσιογράφος Νίκος Μαγγίνας, του Δημήτρη Ψαθά η κόρη του Μαρία, του Παύλου Παλαιολόγου η εγγονή του Μαρία, του Μάριου Πλωρίτη η σύζυγός του Κάτια Δανδουλάκη, του Αιμίλιου Χουρμούζιου ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας, της Μαρίας Ρεζάν ο γιός της Μίλτος Ιωσήφ και του Νίκου Καραντηνού ο γιός του Χάρης.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.