Tην πίτα τους έκοψαν τοι Πρόσκοποι του Αγρινίου

Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σε μια σεμνή τελετή, η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του 1ου Συστήματος στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη και διοργανώθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και τους βαθμοφόρους του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου.Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κος. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, κος Κων/νος Καλαντζής, η Υπεύθυνη Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα. Ανθούλα Μακρή, καθώς και Παλαιοί Πρόσκοποι, γονείς και φίλοι των Προσκόπων του Αγρινίου.
Στο καλωσόρισμα του προς τους καλεσμένους, τους Προσκόπους και τα Λυκόπουλα, ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος κος. Παναγιώτης Κουθούρης αφού ευχήθηκε για υγεία και προκοπή σε όλους, τόνισε πως το χρόνιο αίτημα των Προσκόπων του Αγρινίου για στέγη, επιτέλους βρήκε τη λύση του με την παραχώρηση αυτού του χώρου, μετά από τις άοκνες προσπάθειες της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και των Βαθμοφόρων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και κάλεσε τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου να απευθύνει ένα χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Με την σειρά του ο Δήμαρχος κος. Γεώργιος Παπαναστασίου ευχόμενος με την σειρά του τόνισε ιδιαίτερα την έννοια και την αναγκαιότητα του εθελοντισμού και την ανάγκη, δράσεις σαν αυτές που αναλαμβάνουν οι Πρόσκοποι να είναι υπό την αιγίδα του Δήμου. Κλείνοντας συμπλήρωσε πως θα είναι στο πλευρό των Προσκόπων.
Χαιρετισμό απειθούνε εκ μέρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Περιφερειακού Εφόρου Βορειοδυτικής Ελλάδας κου. Γεωργίου Τάτση, ο Έφορος Οικονομικών και Περιουσίας κος Παντελής Μετζεντζής και ευχήθηκε καλό Προσκοπικό παιχνίδι.
Η σεμνή τελετή έκλεισε με τους δύο τυχερούς της ημέρας και του έτους ένα Λυκόπουλο και ένα Πρόσκοπο, να λαμβάνουν από ένα συμβολικό δώρο από την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και τους βαθμοφόρους του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου.