φωτό : paravatos.eu
Λύγισαν με δέκα παίκτες οι Αγρινιώτες. Ο Παναιτωλικός, ακόμη και με δέκα παίκτες, στάθηκε ανταγωνιστικά, αλλά μία στις δύο ευκαιρίες ο Πέτριτς την έκανε γκολ και το 1-0 έγραψε την ιστορία του αγώνα.
Δεν προκάλεσε έκπληξη ο τρόπος που καθένας από τους δύο προπονητές, Αναστασίου και Χάβος, επέλεξαν να κυνηγήσουν τους στόχους τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός, με το σύνηθες ρομβοειδές 4-4-2, προσπάθησε ν’ αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια, την ίδια ώρα που ο Παναιτωλικός, οργανωμένος και συμπαγής από τη μέση και πίσω, παραχώρησε την πρωτοβουλία για να εκμεταλλευτεί -αν έβρισκε- τις αντεπιθέσεις.Οι “πράσινοι”, με τον Πράνιτς να μην μετέχει στο παιχνίδι και τον Μπεργκ να έχει αργές αντιδράσεις, δυσκολεύτηκαν στην προσπάθεια να φτιάξουν ευκαιρίες. Μια προσωπική ενέργεια του Κλωναρίδη, που άλλαξε με τον Πέτριτς, σταμάτησε στον Μαλεζά, ενώ στο 35′ ο Στεφανάκος απέκρουσε εντυπωσιακά το εξ επαφής σουτ του Κροάτη επιθετικού, ο οποίος άρχισε και τελείωσε τη φάση μετά το τακουνάκι του Μπεργκ.
Ο Παναιτωλικός δεν πανικοβλήθηκε και ανέκτησε γρήγορα την ισορροπία του στο χορτάρι, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην κυριαρχήσει μετά το 1-0. Η χρησιμοποίηση του Καρέλη αντί του Κλωναρίδη έδωσε πνοή στη γραμμή κρούσης του “τριφυλλιού”, όχι όμως κάτι περισσότερο από το χαμένο τετ α τετ του 78′, όταν έσωσε ο Στεφανάκος. Ούτε πάντως κινδύνευσε η ομάδα του Αναστασίου, αφού στης λίγες στημένες μπάλες η άμυνα λειτούργησε υποδειγματικά και ο Παναιτωλικός δεν έγινε απειλητικός.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος (46′ Ατζαγκούν), Σίλντενφελντ Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός (83′ Νίνης), Ζέκα, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης (65′ Καρέλης), Μπεργκ
Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Ετζεγκέλε, Μαλεζάς, Σκαραμοτσινό, Γοδόι, Φωτάκης (80′ Λάζαρ), Βιγιαφάνιες (68′ Κάπελ), Μαρτίνες (85′ Θεοδωρίδης), Ρουσκουγέδα, Άλβες
φωτό : paravatos.eu