Καλαντζής : Είναι λάθος η σύμπραξη κάποιων δήμων με την Πάτρα

Για τις κοινωνικές δομές του δήμου Αγρινίου μίλησε στην webtv του myagrinio.gr o αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αληλλεγγύης του δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής και ειδικότερα για το φλέγον θέμα των ημερών την “Κοινωνική Σύμπραξη” για την υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Άπορους» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-20, για την οποία εκτός από τον δήμο Αγρινίου πρόταση θα καταθέσει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην webtv του myagrinio.gr

Ο Κ. Καλαντζής μιλά για το κοινωνικό παντοπωλείο και τη στήριξη που δίνει σε εκατοντάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη στο Αγρίνιο. Όπως αναφέρει αυτή τη στιγμή το κοινωνικό παντοπωλείο προσφέρει βοήθεια σε 1870 οικογένειες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι 70 οικογένειες εντάχθηκαν τον προηγούμενο μήνα. “Το κοινωνικό παντοπωλείο βασίζεται στις προσφορές των πολιτών και τη συνεργασία της Μητρόπολης” εξηγεί ο αντιδήμαρχος Αγρινίου και μιλά ακόμη για επιπλέον δυσκολία που συναντά το κοινωνικό παντοπωλείο από το γεγονός ότι ο Επίτροπος του Ε.Σ. μπλόκαρε την απόφαση για τη δωρεά 150.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου. Ευελπιστεί ωστόσο ότι το θέμα μπορεί να ξεμπλοκάρει σε λίγους μήνες.

Αναλυτική είναι η αναφορά του στο πρόγραμμα για τους απόρους και την πρόταση που καταθέτει ο δήμος Αγρινίου αύριο, την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος. Ο δήμος Αγρινίου θα καταθέσει την πρότασή του μαζί με τους δήμους Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Θέρμου, αλλά μεγάλους συλλόγους της περιοχής, όπως το σύλλογο Πολυτέκνων, το σύλλογο ΑΜΕΑ “Ελπίδα” και άλλους. “Όλοι αυτοί θα συμπράξουν με το Αγρίνιο, γιατί είναι η πόλη που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτή τη στιγμή τις συγκεκριμένες δομές” αναφέρει χαρακτηριστικά και σχολιάζει την πρόταση της Περιφέρειας και των υπόλοιπων δήμων της Αιτωλοακαρνανίας λέγοντας : “Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ούτε θα δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι λάθος πολλών και δήμων και οργανώσεων ακόμη και της πόλης του Αγρινίου που θέλουν να συμπράξουν με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Τι σχέση έχουμε εμείς με την Πάτρα; Το έχει καταλάβει κανείς; Θα ξαναβγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας; Έχουν καταλάβει οι αυτοδιοικητικοί στους άλλους δήμους ότι είμαστε πια η πόλη που μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας το πρόγραμμα; Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Περιφέρεια πιθανόν θα διαχειριστεί το πρόγραμμα μέχρι το 2020 γι αυτούς; Δεν έχει ο δήμος Αγρινίου τις δομές να διαχειριστεί αυτό το πρόγραμμα;”

Ακόμη ο Κ. Καλαντζής σχολιάζει το γεγονός ότι το “Χαμόγελο του Παιδιού” και οι Μητροπόλεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου προτίμησαν την σύμπραξη με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. “Δεν μπορώ να εκφραστώ για τις Μητροπόλεις, είναι κάτι ξεχωριστό. Για το “Χαμόγελο του Παιδιού” εμείς κάναμε μια τίμια πρόταση. Δεν μας άκουσαν. Εγώ όμως λέω κάτι: μέσα από το Αγρίνιο υπάρχει το “Χαμόγελο του Παιδιού”, το κτίριο είναι του δήμου Αγρινίου. Κάποιοι μάτωσαν για να φτιάξουν το τμήμα του “Χαμόγελου” στο Αγρίνιο και αυτό σημαίνει πολλά.” λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει : “Εμείς πάντα θα βοηθάμε. Εμάς όμως δεν μας βοηθάνε. Ο δήμος Αγρινίου θα είναι πάντα συμπαραστάτης σε όλες αυτές τις δομές. Εμείς δεν θα είμαστε μικρόψυχοι και στο μέλλον θα βοηθήσουμε ξανά.” Τέλος ο Κ. Καλαντζής αναφέρεται με επαινετικά λόγια για τον πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνης και τα συσσίτια της Αγίας Ευαγγελίστριας, που ως φορέας συμπράττει με τον δήμο Αγρινίου, λέγοντας : «Ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η βοήθεια στην πόλη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πατήρ Κωνσταντίνος και το συμβούλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου και οι εκατοντάδες εθελοντές που βοηθούν, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που υπάρχουν στην πόλη μας».