Ντάισελμπλουμ: Μονόδρομος το αίτημα για παράταση έως την Παρασκευή

Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει παράταση του ισχύοντος προγράμματος προκειμένου να συγκληθεί το επόμενο Eurogroup, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αυστηρό τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την παράταση του ισχύοντος προγράμματος απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.
Αβέβαιο του Eurogroup της ΠαρασκευήςΑβέβαιο είναι αν θα συγκληθεί το συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή αφού ετέθη ως προαπαιτούμενο, η αποδοχή της παράτασης από την πλευρά της Αθηνας. Επίσης αβεβαιο θεωρείται αν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, καθώς – όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ – ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο.

Παράταση – Ευελιξία – Δεσμεύσεις
«Παράταση», «ευελιξία» και «δεσμεύσεις» είναι οι τρεις λέξεις που τόνισαν τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup όσο και ο επίτροπος οικονομικών Πιέρ Μπσκοβισί. Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι αν υπάρξει συμφωνία για παράταση, στο διάστημα των 4 ή 6 μηνών της εφαρμογής της θα μπορέσει αν υπάρξει ευελιξία στους στόχους του προϋπολογισμού αλλά ταυτόχρονα να υπάρξουν και νέες δεσμεύσεις εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και συγκεκριμένα ότι δεν θα ανακληθούν μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης.Από την πλευρά του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το πρόγραμμα του ταμείου με την Ελλάδα λήγει τον Μάρτιο του 2016 και ότι χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν πρόκειται να δοθούν οι επόμενες δόσεις.

πηγή : thetoc.gr