Το χρυσό μετάλλιο του Μεσολογγίου στoν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη

Τoν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα τιμήσει ο δήμος Μεσολογγίου με την απόδοση Δημοτίας και την επίδοση του χρυσού μεταλλίου της Πόλεως. Για το θέμα θα αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου αύριο στις 18:00.

Οι δεσμοί της Κύπρου με την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ξεκινούν από τα ιστορικά γεγονότα της Εξόδου του Μεσολογγίου, όπου αρκετοί Κύπριοι αγωνιστές πολέμησαν στο Μεσολόγγι κι έλαβαν μέρος στην Έξοδο του 1826. Μάλιστα στον Κήπο των Ηρώων υπάρχει μια σεπτή, απέριττη μαρμαρένια πλάκα, με τα ονόματα έξι γνωστών από τους Κυπρίους Αγωνιστές που πολέμησαν στο Μεσολόγγι. Αυτοί είναι οι : (1) Ιωάννης ο Κύπριος, (2) Παντελής Γεωργίου Ορφανός, (3) Νικόλας Χατζησάββας, (4) Χατζηχριστόδουλος Κοκκινόφτας, από την Τσάδα Πάφου, (5) Γιάννης Πασαπόρτης, από την Κοίλη Πάφου και (6) Ιωάννης λοχαγός της Φάλαγγας.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου:
1. Απόδοση Δημοτίας και επίδοση του χρυσού μεταλλίου της Πόλεως στoν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ.κ. Νικόλαο Αναστασιάδη (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικ. – Δήμαρχος).
2. Ενημέρωση για διερεύνηση και εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την έγγραφη αναφορά της ταμειακής υπολόγου των Νομικών Προσώπων του Δήμου (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικ. – Δήμαρχος).
3. Λήψη απόφασης περί καταγγελίας ή μη εκ μέρους του Δήμου, της σύμβασης εμμίσθου εντολής του δικηγόρου του Δήμου κ. Σπυρίδωνος Χουλιάρα (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικ. – Δήμαρχος).