Γ. Μελιάδης για τέλη κοινοχρήστων : Πρέπει να πληρώσουν όλοι [HDvideo]

Για το νέο κανονισμό των κοινοχρήστων χώρων μίλησε στην webtv του myagrinio.gr o αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης του δήμου Αγρινίου Γ. Μελιάδης, αλλά και για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων που σκοπεύει να λειτουργήσει ο δήμος.

Ο δήμος Αγρινίου έχει θέσει σε διαβούλευση με τους επαγγελματίες του κλάδου τον νέο κανονισμό των κοινοχρήστων χώρων, με το κέντρο βάρους να πέφτει στην εικόνα των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων γενικότερα. “Πρόθεσή μας είναι να ελευθερώσουμε χώρους για τη διέλευση των πεζών, έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν μερικά φαινόμενα, όπου τα πεζόδρομια είναι κλειστά και πρέπει να τα απελευθερώσουμε” αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι βρίσκει θετική αντίδραση από τους επαγγελματίες του κλάδου. Ένα ακόμη μεγάλο θέμα που σχετίζεται με τους κοινόχρηστους χώρους είναι το ζήτημα των οφειλών αρκετών επαγγελματιών από τα τέλη των κοινοχρήστων χώρων προς το δήμο. Όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr οι οφειλές αυτές προς το δήμο ξεπερνούν κατά πολύ τις 200.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις επαγγελματιών που δεν έχουν πληρώσει ποτέ… “Είναι σοβαρό πρόβλημα, υπάρχουν ρυθμίσεις στις οποίες μπορούν να ενταχθούν οι επαγγελματίες, όμως πρόθεσή μας είναι να πληρώσουν όλοι, γιατί υπάρχει και ο αθέμιτος ανταγωνισμός και εδώ θα πρέπει να δούμε σοβαρά τους επαγγελματίες που πληρώνουν” σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Γ. Μελιάδης.

Στον χώρο του πρώην δημοτικού λαχανόκηπου στο Δοκίμι θα λειτουργήσει το καταφύγιο των αδέσποτων του δήμου Αγρινίου που σύμφωνα με τον Γιώργο Μελιάδη, βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης από την Περιφέρεια και θα ξεκινήσει η λειτουργία του το προσεχές διάστημα. Παράλληλα όπως αναφέρει ο δήμος θα δημιουργήσει άλλες δυο ταΐστρες για τα αδέσποτα, μία στην Καμαρούλα και μια στην περιφέρεια Στράτου, ώστε όταν ο δήμος βγάζει τα αδέσποτα έξω από την πόλη να τους παρέχεται νερό και τροφή. Αντίστοιχα, όπως αναφέρει ο ίδιος ο δημοτικός λαχανόκηπος θα μεταφερθεί στην περιοχή «Γιαννούζι» καθώς κρίθηκε ότι το Δοκίμι, όπου λειτουργούσε, ήταν μακρυά από το κέντρο της πόλης. Επιπλέον ο Γ. Μελιάδης αναφέρει ότι πρόθεση του δήμου είναι η χρησιμότητα του δημοτικού λαχανόκηπου να αποκτήσει μια εκπαιδευτική σκοπιμότητα μέσα από επισκέψεις σχολείων και την εμπέδωση της οικογενειακής γεωργίας.