Επ’ αόριστον «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο

Σε επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι να λειτουργήσουν τα συστήματα ασφαλείας που προβλέπονται στον υφιστάμενο αθλητικό νόμο (ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο, τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας) προχωράει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους Super League, Football League και ΕΠΟ Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση του πρωθυπουργού, ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απόλυτη εφαρμογή των νόμων, σταματώντας τα πρωταθλήματα προκειμένου να δώσει τον χρόνο στις Λίγκες να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα.Μάλιστα, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Σταύρο Κοντονή, στη Βουλή.Σε διοικητικά συμβούλια προχωρούν Σουπερλιγκ Φουτμπολ Λιγκ και ΕΠΟ (που κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την καταπολέμηση της βίας) προκειμένου να τροποποιήσουν τα αγωνιστικά προγράμματά τους και να καθορίσουν τη στάση τους.Και οι τρεις πλευρές υπογράμμισαν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Μετά από τη συνάντηση ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε:«Είχαμε συνάντηση με τον Υφυπουργό και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την κάθετη θέση για την αναβολή των πρωταθλημάτων.Συζητήσαμε για την διάλυση των συνδέσμων σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο αλλά και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Το θέμα του ιδιώνυμου, δηλαδή να μην τιμωρούνται μόνο οι ομάδες αλλά και φυσικά πρόσωπα. Είπαμε να τεθούν σε ισχύ όλες οι ποινές και προτείναμε την επαναφορά του ιδιώνυμου, να μην τιμωρούνται δηλαδή μόνο οι ομάδες αλλά και φυσικά πρόσωπα. Θα γίνει νέα συνάντηση για να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι νομοθετικό για να ασφαλές ποδόσφαιρο από τη νέα χρονιά».

πηγή : real.gr