Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αγρινίου

Καλείστε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Επίπεδο μόρφωσης των μαθητών και τρόποι ενίσχυσης του χαρακτήρα της Παιδείας ως δημόσιο και δωρεάν αγαθό
2. Συνθήκες διδασκαλίας και κατάσταση σχολικών κτιρίων
3. Μείωση πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου
4. Ανυπαρξία νομικού πλαισίου χορήγησης πτυχίων ή πιστοποιήσεων στους μαθητές σε διάφορες ειδικότητες ή ξένες γλώσσες
5. Λοιπά θέματα οργάνωσης και στήριξης της δράσης των Συλλόγων Γονέων.

Αγαπητοί Γονείς-Εκπρόσωποι των Συλλόγων,
Κάτω από τις σημερινές αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, σε μια εποχή που η συλλογική δράση δυστυχώς δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον καθένα και ειδικά για τους γονείς των μαθητών, στην εποχή της καλπάζουσας ανεργίας, της άγριας φοροεπιδρομής, της πρωτοφανούς μείωσης ή εξαφάνισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων και της κατάρρευσης του κοινωνικού ιστού, είναι αναγκαία όσο ποτέ η κοινή δράση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου μας, όπως και κάθε περιοχής της χώρας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, καθώς και το κάθε σχολείο χωριστά είναι πολλά και μόνο η διάθεση για συνεργασία και ένα κοινό μέτωπο αγώνα, μπορεί να γίνει εμπόδιο και να ανατρέψει τις λογικές συρρίκνωσης της μόρφωσης και της γνώσης των παιδιών μας, της συνεχούς μείωσης των οικονομικών πόρων στα σχολεία, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση των συντηρητικών αντιλήψεων που κατακλύζουν καθημερινά τα σχολειά μας.

Η συμμετοχή μας στις διαδικασίες της στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης και η συνεχής προσπάθεια για σωστή μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών και για την αναμόρφωση της παιδείας, είναι αυτό που εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και την πρόοδο της χώρας.Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων – Μελών της Ε.Σ.Γ.Κ.Α. κατά την προσέλευσή τους στην Γενική Συνέλευση, πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο του Καταστατικού, καθώς επίσης και αντίγραφα πρακτικών Γ.Σ. για το ισχύον Δ.Σ. του συλλόγου τους. Επίσης καλό θα ήταν να τακτοποιήσουν, όσοι δεν το έχουν κάνει, την ετήσια συνδρομή των 15 ευρώ ανά έτος προς την Ε.Σ.Γ.Κ.Α., για τα έτη 2014 και 2015.

Πληροφορίες στα μέλη του Δ.Σ:
Γούναρη Αποστόλη (Πρόεδρο), τηλ. 6944-943073, e-mail: agoun@tee.gr
Τσόλκα Κώστα (Γραμματέα), τηλ. 6977-219427, e-mail: tsolkost@otenet.gr
Τσώνη Ελένη (Αντιπρόεδρο), τηλ.6947-028776, e-mail: Iltsoni@yahoo.gr
Χήρα Θεόδωρο (Ταμία), τηλ. 6945-522754, e-mail: Vkokkin94@yahoo.gr

Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Απόστολος Γούναρης Κων/νος Τσόλκας