Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική εκδήλωση του “Παναγία Ελεούσα”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του νομού Αιτωλ/νίας, πραγματοποίησε και εφέτος με μεγάλη επιτυχία την πολιτιστική εκδήλωση – μουσικό απογευματινό τσάι, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα «ΕΡΙΦΥΛΗ» στο Ναυταθλητικό – Περιβαλλοντικό Κέντρο του Εργαστηρίου μας στο Μεσολόγγι, ώρα 6:00-10:00 μ.μ.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος, κα Διονυσία Σαμαντά, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει ο Φορέας μας, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εκπαιδευομένων νέων μας και των οικογενειών τους. Ο Δήμαρχος της Ι.Π.Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε την αξία του εθελοντισμού και δήλωσε την στήριξή του στο έργο μας.Τιμητικές πλακέτες απένειμε, η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», για την πολυετή και πολύτιμη εθελοντική προσφορά τους 1) στον συντοπίτη μας ζωγράφο κ.Πάνο Αθανασίου 2) στην κα Μαρίτσα Τσαμπάζη-Χατζή, Φιλόλογο Καθηγήτρια και 3) στην κα Φρίντα Κολοβού-Μήτσιου, Φιλόλογο Καθηγήτρια.

Διαβάστηκε απόσπασμα από το έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» από την κυρία Ελένη Μάλαινου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Ακολούθησε video wall με το τραγούδι «το τρελοβάπορο».
Στη συνέχεια, η εργαζόμενη κα Μίνα Κυζιρίδη, υπεύθυνη διακρατικών συνεργασιών του Φορέα, ενημέρωσε το κοινό για την συμμετοχή του Εργαστηρίου στο project DESQUAL που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή πλατφόρμα EPR που εδρεύει στις Βρυξέλες.
Τέλος η λαογραφική ομάδα δημοτικών χορών του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», φορώντας παραδοσιακές στολές, χόρεψε παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς με επικεφαλής τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Μανώλη Περιβόλα.
Την εκδήλωσή μας πλαισίωσε αφιλοκερδώς ο Μουσικός Όμιλος Ι.Π. Μεσολογγίου «ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ», όπου μας ταξίδεψε με τη μουσική και τα τραγούδια του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
– το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»,
– ο κ. Νικόλαος Καραπάνος, Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου,
– ο κ. Δημήτρης Μπουσμπουρέλης, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ι.Π. Μεσ/γγίου
– ο κ. Αγαθάγγελος Κότσαλος, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Ι.Π. Μεσ/γγίου
– ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
– ο κ. Σπύρος Ψιλογιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
– η κα Ελένη Βούρβαχη, Διοικήτρια Τροχαίας Μεσολογγίου
– ο κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, Διοικητής Νοσοκομείου Μεσολογγίου
– Η κα Μαρία Τσούτσου, Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
– η κα Ροδάνθη Φλώρου, Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου
– η κα Αριστούλα Καραγιώργου, Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αιτωλ/νίας
– η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων & Εθελοντών» του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Βασιλική Μαραγιάννη με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ευχαριστούμε θερμότατα και από καρδιάς τον κ. Παναγιώτη Αθανασίου για τον υπέροχο πίνακα ζωγραφικής που μας πρόσφερε για άλλη μία χρονιά, ο οποίος θα κοσμήσει τους χώρους του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και από καρδιάς τον Μουσικό Όμιλο της πόλης μας «ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ», που με τη υπέροχη μουσική του και τα έξοχα τραγούδια του, πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε θερμότατα όλες τις Μεσολογγίτισσες και Αιτωλικιώτισσες κυρίες, φίλες μας για τα υπέροχα γλυκίσματα που ετοίμασαν και πρόσφεραν για την υπέροχη αυτή βραδιά.Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τα μέλη, τους φίλους μας, τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι – Αγρίνιο