Σύσκεψη για τους πόρους από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημιές στην Αιτωλοακαρνανία

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, στην αίθουσα της πρώην νομαρχίας στην Ι.Π. Μεσολογγίου, με αντικείμενο την τεκμηριωμένη κοστολόγηση των ζημιών από τις πρόσφατες θεομηνίες και στη συνέχεια την κατάθεση του αιτήματος με στόχο την άμεση λήψη πόρων από το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την σύσκεψη συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά και συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Περιβάλλοντος κ.κ. Λύτρας και Υφαντής, καθώς και οι εκπρόσωποι των 5 πληγέντων δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ αυτών οι δήμαρχοι Αγρινίου, κ.Παπαναστασίου και Ναυπακτίας, κ.Λουκόπουλος, μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Ακόμη παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής και ο Προϊστάμενος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.κ. Καραβίδας και Σταματελάτος αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη αλλά και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γ. Τασιόπουλος/ αναπληρωτής Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού, Γ. Λυπιρίδης/ υπεύθυνος Συντονισμού A΄ Μονάδας Ειδικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για το Ταμείο Αλληλεγγύης και ο Α. Κάρμης/ στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, αμέσως μετά τη σύσκεψη, «είναι αναγκαία και κρίσιμη η ολοκλήρωση και εμπρόθεσμη υποβολή του αιτήματός μας, ώστε όχι μόνο να αποκατασταθούν τα προβλήματα αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τις υποδομές που θα αποτρέψουν στο μέλλον ανάλογο κόστος από παρόμοια φαινόμενα».