Έμειναν στο “Χ” : ΠΑΣ Γιάννενα – Παναιτωλικός 0-0

Χωρίς γκολ έληξε ο αγώνας στους “Ζωσιμάδες”, μεταξύ του ΠΑΣ και του Πανατωλικού. Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, ο Παναιτωλικός κυριάρχησε στο Α’ μέρος (είχε πάλι δοκάρι), ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στην επανάληψη, αλλά το 0-0… σφράγισε την αναμέτρηση των Ζωσιμάδων.

Ωραίο παιχνίδι παίχτηκε στο πρώτο 45λεπτο στα Ιωάννινα. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, ενώ υποχρέωνε τον ΠΑΣ σε ρόλο κομπάρσου.Με τον Μαρτίνεζ να είναι για ακόμα ένα παιχνίδι πραγματικός μαέστρος, οι Αγρινιώτες απείλησαν πρώτη φορά στο 7′ με τον Μορένο να στέλνει ουσιαστικά τη μπάλα πάνω στον Βελλίδη με προβολή από το ένα μέτρο! Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν τυχεροί για δεύτερη φορά μέσα σε τρία λεπτά, με το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη να αποσωβεί το 1-0 μετά το σουτ του Μαρτίνεζ.

Η ομάδα του Χάβου κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα, πιέζοντας τον ΠΑΣ, χωρίς να του επιτρέπει να αναπτυχθεί. Ο Μορένο έχασε νέα προβολή στο 16′ ενώ μετά το 25′ ο Παναιτωλικός έδωσε χώρο, με τους Γιαννιώτες να ανεβαίνουν στο γήπεδο και να απειλούν για πρώτη φορά με τον Τσάβεζ στο 27ο λεπτό.Ο Παναιτωλικός έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες με Φωτάκη και Μαρτίνεζ, που βρήκαν τον Βελλίδη σε ετοιμότητα ενώ ο ΠΑΣ είχε την καλύτερή του στιγμή στο 37′, με τον Ίλιτς να εκμεταλλεύεται την πάσα του Τσάβεζ αλλά να αστοχεί απέναντι από τον Μπρακάλι.

Ότι φάσεις είδαμε στο πρώτο μισό του αγώνα, δεν τις είδαμε στο δεύτερο! Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαινοέρχεται άσκοπα στο πρώτο 20λεπτο. Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έδειξε πως ήθελε περισσότερο το τρίποντο στην πορεία, ανεβάζοντας την απόδοσή του και πιέζοντας όσο περνούσε η ώρα.Με οργανωτή πάντα τον Τσάβεζ, οι Ηπειρώτες έχασαν καλές ευκαιρίες με Κοροβέση (ωραίο ανάποδο ψαλίδι μόλις άουτ), Μανιά και Ίλιτς, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν στόχο.Ο Παναιτωλικός έδειξε από την άλλη πως βολευόταν με το «Χ» ενώ η αναγκαστική αλλαγή του Μαρτίνεζ στο 68′ (πόνοι στο δεξί γόνατο) αποδυνάμωσε σημαντικά την ομάδα του Χάβου στον τομέα της δημιουργίας.Ακόμα και στην κακοτυχία, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες, αφού ο Τσάβεζ πέρασε -επίσης- αναγκαστικά εκτός αγώνα στο 82′, με την πίεση του ΠΑΣ να εξανεμίζεται από εκείνο το σημείο και μετά και το 0-0 να μην αλλάζει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς (Ακόστα 87′), Ναδάλες, Τσάβεζ (Γιάκος 82′), Χαρίσης.
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μύγας, Κούσας, Ετζενγκέλε, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Λαζάρ (Κουτρομάνος 56′), Φωτάκης (Ρουσκουγιέδα 83′), Κάπελ, Μαρτίνεζ (Θεοδωρίδης 68′), Μορένο.