Υπέρ της μεταφοράς στην Πάτρα και οι φοιτητές

Υπέρ της μεταφοράς στην Πάτρα των τμημάτων του Αγρινίου τάσσονται μαζικά οι φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο. Είχε προηγηθεί χθες η αντίστοιχη απόφαση των καθηγητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Οι φοιτητές του Tμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων και οι φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ενέκριναν τη μεταφορά των τμημάτων τους στην Πάτρα. Οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στη δική τους συνέλευση δεν πήραν κάποια απόφαση, ωστόσο και εκείνοι συζήτησαν το ενδεχόμενο μεταφοράς του τμήματός τους στην Πάτρα και φάνηκε ότι σε γενικές γραμμές να βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο αυτό.

Οι φοιτητές πλέον προβληματίζονται για την… “επόμενη μέρα” στην Πάτρα… Σκοπεύουν δηλαδή να θέσουν στην Πρυτανεία μια σειρά από αιτήματα, ζητώντας τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις από τις πρυτανικές αρχές. Σε προτεραιότητα θέτουν θέματα που αφορούν τη φοιτητική μέριμνα, τη κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και την αυτονομία των τμημάτων τους. Ακόμη οι φοιτητές ζητούν από την Πρυτανεία ενημέρωση για τη λειτουργία των τμημάτων στην Πάτρα, το που δηλαδή θα στεγαστούν κ.α Αξίζει ωστόσο να υπογραμμιστεί πως οι φοιτητές τονίζουν ότι η απόφασή τους δεν είναι οριστική, τουλάχιστον μέχρι να αποσπάσουν τις δεσμεύσεις που θέλουν από την Πρυτανεία των Πατρών.