Oι δράσεις του Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α στην Αιτωλοακαρνανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΑΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2015
Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α, στην οποία παρευρέθησαν συνάδελφοι από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Εκεί παρουσιάστηκε και αποφασίστηκε το πρόγραμμα των Εαρινών Δράσεων 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2015
Ένας θεσμός που για τρίτη χρονιά υλοποιεί ο Σύλλογός μας και αφορά παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά. Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ψυχαγωγία των παιδιών, μέσα από δράσεις πολιτισμού, δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη. Αξιοποιούμε τις γνώσεις, την εμπειρία, τις υποδομές μας και – κυρίως- την αγάπη μας για τα παιδιά.

Φέτος, εκτός από τις δράσεις για μικρούς και μεγάλους σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως στην Ιθάκη, το Θέρμο, την Πάτρα κλπ, στηρίζουμε και ενισχύουμε την σχολική βιβλιοθήκη της Αιγιάλης Αμοργού. Τα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας, με ένα βιβλίο για σκυτάλη, μεταδίδουν την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για την καλύτερη κοινωνία, που όλοι ονειρευόμαστε.Τα βιβλία θα συγκεντρωθούν, στα σημεία που αναφέρονται πιο κάτω, θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν με την φροντίδα του συλλόγου μας και θα δυναμώσουν τόσο την βιβλιοθήκη, όσο και την συντροφικότητά μας με το μακρινό αυτό νησί της Πατρίδας μας.

Σάββατο 16 Μαΐου, Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας
Δράσεις για παιδιά με την παιδαγωγική ομάδα του Συλλόγου, Θέατρο Σκιών με το Χρήστο Καλπουζάνη, Ξυλοπόδαροι, παιχνίδια με το mini tennis

Σημεία συγκέντρωσης βιβλίων
Συγκέντρωση παιδικών βιβλίων για την Αμοργό θα πραγματοποιείται και στα κέντρα Προσχολικής Αγωγής, μέλη του συλλόγου μας:
ΑΓΡΙΝΙΟ: “ η Κιβωτός”, “Ποπάϋ”, “τα Ζουζούνια”, “τα Πρώτα μας Χρόνια”, ”Κοκκινοσκουφίτσα”, “Μαγικός Αυλός”, “το Ροδι”
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: “η Μαγική Αυλή”, “Πιπίνος”
ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ: “Παραμυθένιος Κόσμος”