Stop bullying με τα κορμιά και τις τσάντες των μαθητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου Μεσολογγίου

Περίπου εκατό μαθητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου Μεσολογγίου χτες (18/3), ένωσαν εκτός από τις ψυχές τους και τις τσάντες τους για ιερό σκοπό. Έκατσαν ο ένας κοντά στον άλλο δείχνοντας πως μαζί όλοι μπορούν να γίνουν ένα και έγραψαν το δικό τους σύνθημα κατά της ενδοσχολικής βίας, στο προαύλιο χώρο του σχολείου τους, με σκοπό να στείλουν το μήνυμα τους σε όλο τον κόσμο του διαδικτύου με μία και μόνο φωτογραφία.

Για να σχηματίσουν το σύνθημα STOP BULLYING οι μαθητές χρησιμοποίησαν τις τσάντες αρκετών συμμαθητών τους, τις χώρισαν ανάλογα με το χρώμα και τις έβαλαν όλες μαζί στο έδαφος.Αυτή η πράξη ήταν μια πρωτοβουλία των μαθητών της τρίτης τάξης του Λυκείου που όλοι μαζί θέλησαν να δείξουν ότι η μάστιγα του bullying είναι κάτι που πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, πέρασαν από όλα τα τμήματα και ζήτησαν από όσους μαθητές επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, να τους δανείσουν τις τσάντες τους για λίγα λεπτά. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το μπαλκόνι τους σχολείο και μας απέδειξε ότι η νέα γενιά μπορεί να κάνει θαύματα αφού έχει δυνατή φωνή, αγνά συναισθήματα καταδικάζει την βία προσπαθώντας να αλλάξει τον κόσμο.

Εμείς, μιλήσαμε με τον μαθητή της τρίτης τάξης του 1ου Ενιαίου Λυκείου και πρόεδρο του δεκαπενταμελούς Παλιάτσα Δημήτρη για να μας πει ποιος είχε και την ιδέα αυτή και πώς κατάφεραν να συντονιστούν για να την υλοποιήσουν.
Μετά από τον θάνατο του Βαγγέλη, θέλαμε και εμείς να βρούμε έναν τρόπο να φωνάξουμε κατά του bullying και να δείξουμε την στήριξη στην οικογένεια του νέου παιδιού που έχασε την ζωή του. Ήταν ένα γεγονός που μας ευαισθητοποίησε και μας έκανε να λυπηθούμε πολύ. Θέλαμε να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματά μας και έπρεπε να το κάνουμε. Το σκεφτήκαμε μόνοι μας, το συζητήσαμε στο συμβούλιο του Δεκαπενταμελούς και καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε.Μαζευτήκαμε όλο το σχολείο και στήσαμε το σκηνικό. Στην αρχή είχαμε πει να πιαστούμε χέρι χέρι για να κάνουμε το σχηματισμό αλλά επειδή δεν έβγαινε ωραία η φωτογραφία που βγάζαμε από το μπαλκόνι του σχολείο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερα να κάτσουμε κάτω για να είναι το μήνυμα μας το πιο ευδιάκριτο.

πηγή : ipop.gr