Λαϊκή συνέλευση για το παλιό νοσοκομείο : Διαβεβαιώσεις για την αξιοποίηση [pics]

Λαϊκή συνέλευση με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης “Αντροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση” πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον αύλειο χώρο του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου με θέμα την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που 19 μήνες περίπου μετά τη μεταφορά του νοσοκομείου στο νέο κτίριου ρημάζουν εγκαταλελειμμένες.

Στην λαϊκή συνέλευση ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Τραπεζιώτης έδωσε τη διαβέβαιωση ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας είναι να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, αλλά και να μεταφερθούν υπηρεσίες που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια. Παράλληλα στη συνέλευση κατατέθηκε και η πρόταση να εξεσταστεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσει στο χώρο του παλιού νοσοκομείου φοιτητική εστία και λέσχη, σύμφωνα με το αίτημα των φοιτητών του Αγρινίου. Ο Δ. Τραπεζιώτης μιλώντας για το θέμα αυτό και κάνοντας τη σύγκριση με άλλα θέματα που έχουν απασχολήσει το Αγρίνιο ανέφερε ότι “το συμπέρασμα στο οποίο μπορεί να καταλήξει κανείς¨, παρακολουθώντας την εξέλιξη των υποθέσεων αυτής της πόλης και αυτής της περιοχής, είναι ότι οι δημοτικές αρχές -αξιολογώντας τις συμπεριφορές τους μέχρι και σήμερα- είχαν μια συμπεριφορά που δεν αποδυνάμωσε απλώς την περιοχή, αλλά επέδειξαν μια συμπεριφορά εντροπική, καταστροφική”.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος που βρέθηκε στη συνέλευση ανέφερε ότι δεν είναι δεκτό να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και να απαξιώνεται η δημόσια περιουσία. Υποστήριξε ότι υπάρχουν προτάσεις για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου και αντιμετωπιστούν πρέπει τα τυχόν νομικά κωλύματα να ξεπεραστούν άμεσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση το παρών έδωσαν ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Γιώργος Βλάχος.