Σε ιδρύματα του νομού το λάδι που συγκέντρωσαν οι μαθητές στα σχολεία της Ματαράγκας

Η Κοινωνική Δράση “Ελαιόλαδο του τόπου μας: Ένα δώρο Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας”, δράση σύμπραξης των Σχολικών Μονάδων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας ολοκληρώνεται την 1η Απριλίου 2015.

Η Δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας που είχε ως απώτερο σκοπό την οργάνωση δικτύου εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας σε ειδικά δοχεία τοποθετημένα στα ελαιοτριβεία της Μακρυνείας. Οι συγκεντρωθείσες ποσότητες ελαιολάδου θα προσφερθούν για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των φιλοξενουμένων σε Ευαγή Ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής μας, τα οποία εκδήλωσαν μάλιστα και σχετικό ενδιαφέρον.
“Σήμερα βρισκόμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι τόσο οι Τοπικοί Φορείς όσο και η ευρύτερη τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στην πρωτοβουλία μας” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διευθυντές των δυο σχολείων και ενημερώνουν για τα στάδια και τους αρωγούς της προσπάθειά τους.

Αρχικό κάλεσμα έλαβε η “Μεταλλοπλαστική Αγρινίου”, η οποία ανταποκρίθηκε με προθυμία στην πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαθέτοντας τον μήνα Νοέμβριο του 2013 δεκαπέντε (15) μεγάλα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης ελαιολάδου. Τα δοχεία τοποθετήθηκαν στη συνέχεια σε δώδεκα (12) ελαιοτριβεία της Μακρυνείας από τον μήνα Νοέμβριο, ενώ παράλληλα μαθητές μας ανά ομάδες ανάρτησαν ανακοινώσεις – κάλεσμα σε καταστήματα της περιοχής και δημιούργησαν αφίσες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των παραγωγών και τη συνακόλουθη συνεισφορά τους στο δημιουργικό μας εγχείρημα. Παρακολουθήσαμε με υπευθυνότητα την πορεία της προσπάθειάς μας. Σας επισημαίνουμε μάλιστα πως οι προσφορές καταγράφονταν σε ειδικά τετράδια παρουσία των δωρητών παραγωγών. Τον Φεβρουάριο του 2015 τελικά αρχίσαμε την περισυλλογή του ελαιολάδου φετινής εσοδείας συγκεντρώνοντας μια σημαντική ποσότητα, συγκεκριμένα 37 δοχεία από τα κάτωθι ελαιοτριβεία:
α/α Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων:
1. Βοϊδής Μάκης
2. Γαλαζούλας Χ. & Χ.
3. Γεωργακόπουλος Σπύρος & Νίκος
4. Καρβούνης & Φλωρόπουλος Γ.
5. Κουζέλης Δήμος
6. Αδελφοί Κίτσου
7. Λανόπουλος Γεώργιος
8. Μούκας Βασίλειος
9. Σιαστάθη Κωνσταντούλα
10. Σκούρας Γεώργιος
11. Χαραλάμπους Μαρία
12. Ψαρράς Χαράλαμπος

Το συγκεντρωθέν ελαιόλαδο μεταφέρθηκε κατόπιν στο Γενικό Λύκειο Ματαράγκας με τη βοήθεια Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολικών μονάδων που πραγματοποιούν τη δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας και κατανεμήθηκε από τους μαθητές σε μικρότερα μεταλλικά δοχεία των 17 κιλών αποθήκευσης, τα οποία προσέφεραν οι εξής δωρητές:
• κ. Παναγιώτης Λιβαθινός, ιδιοκτήτης του καταστήματος S/M “Άριστα”
• Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας
• Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ματαράγκας, που μας δώρισε και τέσσερα (04) δοχεία με βρώσιμες ελιές
• Τοπικά Καταστήματα Τροφίμων

Οι σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας περατώνουν την πρωτοβουλία ζωής προσκαλώντας την 1η Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:30 π.μ εκπροσώπους από το Εργαστήρι “Παναγία η Ελεούσα”, τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Αγρινίου και το Γηροκομείο Αγρινίου προκειμένου να παραλάβουν τις διαθέσιμες ποσότητες ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων για την έμπρακτη υποστήριξή τους, τις επιχειρήσεις που μας διέθεσαν τα απαραίτητα δοχεία αποθήκευσης, αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, τις Μαθητικές Κοινότητες, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.
Όλοι απέδειξαν πως η ψυχή δεν κάμφθηκε από τη ζοφερή σύγχρονη πραγματικότητα και ο νους δε λησμόνησε τον συνάνθρωπο. Αντιθέτως, η θέληση για ηθική συμπαράσταση προς εκείνον τρανώθηκε. Θέληση αξιοθαύμαστη και αξιομίμητη, προσφορά διάχυτη από ανθρωπιά και αλτρουϊσμό.

Με τιμή
Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων,
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
και οι Μαθητικές Κοινότητες Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

Οι Δ/ντές του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Μταράγκας
Ζέλος Ιωάννης (ΠΕ01) Αλεξανδρής Θεόδωρος (ΠΕ18)