“Η γυναίκα της Ζάκυθος” στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, στα πλαίσια των Εορτών για την 189η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων,σας προσκαλείστη θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Διον. Σολωμού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Πρωταγωνιστεί η Όλια Λαζαρίδου.
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, ώρα 8:00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Σημειώνει ο σκηνοθέτης: «Ο Σολωμός σχεδίασε και άρχισε να γράφει το έργο το 1826 στη Ζάκυνθο, βλέποντας με συναισθήματα πόνου και απέραντης συμπάθειας τις προσφυγοπούλες γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι που επαιτούσαν, ζητώντας τρόφιμα και χρήματα για τους έγκλειστους άνδρες τους, να αντιμετωπίσουν κατάμουτρα τη λεκτική βία, την προσβολή και την ταπείνωση από μια δύσμορφη, εξαθλιωμένη γυναίκα.
Με το έργο αυτό ο Σολωμός, σβήνει το φως και ανιχνεύει το σκοτάδι. Δανείζεται το προσωπείο του Αγίου Διονυσίου, για να κοιτάξει στα μάτια το κακό. Το γεγονός πως μπορεί να δει μέσα από τα μάτια ενός Άλλου, τον απελευθερώνει και τον μεταφέρει σαν πνεύμα, εκεί όπου μπορεί να βλέπει την τυφλή και ακατανόητη δύναμη του κακού χωρίς να το φοβάται».