Φαρμάκης – Κατσανιώτης σε Πρύτανη: Τα τμήματα να μείνουν στο Αγρίνιο

Μαζί με τον βουλευτή Αχαΐας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανδρέα Κατσανιώτη
ο Αιτωλοακαρνάνας περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης είχε την Πέμπτη συζήτηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου για το «φλέγον» ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο και κυρίως θέματα όπως αυτό της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού.

Για τη συνάντηση αυτή ο Αιτωλοακαρνάνας περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε: “Σαν τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε –και αυτό πράξαμε- να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι Πανεπιστημιακά Τμήματα όπως του Αγρινίου, πρέπει να ενδυναμωθούν με πόρους και υποδομές ούτως ώστε να πληρούν τον ακαδημαϊκό σκοπό τους αφενός και αφετέρου να αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της περιοχής που τα φιλοξενεί, μέσω της πληρότητας και της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.
Η κ. Πρύτανης επισήμανε την έλλειψη πόρων ως αιτία δυσλειτουργίας των τμημάτων ενώ από την πλευρά μας επισημάναμε την δυνατότητα αρωγής εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης (σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο) στην κατεύθυνση παραμονής των τμημάτων στο Αγρίνιο. Ο τρόπος και ο τόπος λειτουργίας των τμημάτων είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου.
Εμείς, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία, μεταφέρουμε σε κάθε φορέα, την ανάγκη για διατήρηση υγιών, λειτουργικών και ακαδημαϊκά δημιουργικών Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε περιοχές που και ανάγκη το έχουν αλλά και το δικαιούνται, όπως το Αγρίνιο.Ταυτόχρονα , δηλώνουμε παρόντες με προτάσεις και λύσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της έλλειψης πόρων και υποδομών. Η ηγεσία του Υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της!”