Κοινωνικό Φαρμακείο συστήνει ο δήμος Θέρμου

Στην Ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς, την εκκλησία, τους γιατρούς και εργαζομένους στο Κέντρο Υγείας προχώρησε ο δήμος Θέρμου. Το εγχείρημα θα βασίζεται φυσικά και στη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών φορέων, με στόχο την φαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ώστε να είναι ευχερέστερη η κοινωνικό – προνοιακή τους αποκατάσταση.

Η υποστήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου θα γίνεται από τους φαρμακοποιούς του Δήμου με εθελοντική εργασία, καθώς και από ομάδα εθελοντών της περιοχής. Ο έλεγχος λειτουργίας και διαχείρισης του Κοινωνικού Φαρμακείου γίνεται από Επταμελή Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης, η οποία υποχρεούται να παρουσιάζει στο τέλος του χρόνου, στην οικονομική επιτροπή, έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. Οι κατάλογοι των δικαιούχων θα καταρτίζονται και θα εγκρίνονται από την παραπάνω Επιτροπή βάσει των αιτήσεων με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά που θα υποβάλλονται από ενδιαφερόμενους.

Η Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης απαρτίζεται από τους :
– Τον κ. Μητρομάρα Ευθύμιο, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, με αναπληρωτή του τον κ. Γλαβά Γεώργιο, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας.
– τον κ. Κόκκοτο Δημήτριο Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας, με αναπληρωτή τον κ. Καφρίτσα Πέτρο, επίσης Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας.
– Τον πατέρα κ. Θεόκλητο Ράπτη, ως εκπρόσωπο της εκκλησίας.
– Τον κ. Κουβαρά Κων/νο, Δντή του Κέντρου Υγείας Θέρμου
– Τον κ. Γρομητσάρη Κων/νο ως εκπρόσωπο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αγρινίου.
– Τον κ. Καλαντζή Κων/νο, ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Θέρμου.
– Την κ. Τηλυγάδα Ιωάννα, ως εκπρόσωπο των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Θέρμου