Black Out… στο διαβατήριο!

φωτο : paravatos.eu

Aπό τα… προπύλαια των πλέι οφ και της Ευρώπης στις 6 αγωνιστικές χωρίς γκολ! Το gazzetta αναλύει τα αίτια της αγωνιστικής κατρακύλας του Παναιτωλικού.

Την περσινή σεζόν στο Αγρίνιο είχαν βάλει ως στόχο την παραμονή. Τα κατάφεραν. Φέτος ήθελαν ένα βήμα παραπάνω. Αυτό της καθιέρωσης. Πάλι το πέτυχαν αφού πριν καν βγει ο πρώτος γύρος ο Παναιτωλικός όχι μόνο είχε σωθεί αλλά… κοίταζε προς τα πάνω. Η χρονιά εκ των πραγμάτων δηλαδή κρίθηκε ξανά πετυχημένη αφού ο στόχος επιτεύχθηκε. Όμως επειδή το «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» ισχύει και στην μπάλα αυτό το «προς τα πάνω» έφτανε μέχρι και στην Ευρωπαϊκή παρουσία.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
Άλλωστε για πολλές αγωνιστικές η ομάδα του Μάκη Χάβου με το γοητευτικό της ποδόσφαιρο και τα θετικά της αποτελέσματα είχε βρεθεί μέσα στην πρώτη 5άδα (ακόμη και 4η) κάνοντας τους φίλους της να… ονειρεύονται και εκτός συνόρων παρουσία. Ο Παναιτωλικός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχε παίκτες που πρόσφεραν θέαμα και με τον τρόπο αυτό ανάγκασε και… τρίτους, μη Αγρινιώτες να υποκλιθούν και να εύχονται να ολοκληρώσει την υπέρβασή του με παρουσία στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Αυτό όμως δεν θα γίνει τελικά… Γιατί στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, όπως θα έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης «το κουμπί γύρισε». Μπορεί να μην το έκανε η… Παναγιά όπως θα επικαλούνταν ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, αλλά σημασία έχει ότι γύρισε και με άσχημο τρόπο!Την περασμένη Κυριακή με την ήττα του στην Νέα Σμύρνη, ο Παναιτωλικός συμπλήρωσε 6 αγώνες χωρίς νίκη, αλλά ακόμη πιο ενδεικτικό της αγωνιστικής κατρακύλας είναι ότι σε αυτά τα ματς δεν έχει πετύχει καν γκολ! Η νίκη αγνοείται από τις 14 Φεβρουαρίου, από το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο.

Με 4 ήττες (Κέρκυρα, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Πανιώνιος), 2 ισοπαλίες (ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικό) και παθητικό 8 γκολ, σαφώς και δεν ήταν δυνατό να μείνει σε τροχιά πλέι οφ! Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους 7 κυριότερους λόγους, όπου η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ως την 24η αγωνιστική, βρίσκεται στην χειρότερη αγωνιστική της κατάσταση, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία για να δώσει το παρών στα πλέι οφ, έχοντας την ευκαιρία να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Europa League.

H ΔΙΑΚΟΠΗ… ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ: Η χωρίς λογική απόφαση του Κοντονή για διακοπή των πρωταθλημάτων επηρέασε τους Αγρινιώτες περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Ο Παναιτωλικός βρισκόταν… το peak της αγωνιστικής του απόδοσης έχοντας κερδίσει με ευκολία τον πολύ δυνατό Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο με 2-0. Εκείνη την περίοδο, το ματς αυτό έμοιαζε με… ντέρμπι Ευρώπης, καθώς οι Αγρινιώτες με την νίκη τους ξεπέρασαν τους Αρκάδες και βρέθηκαν στην 4η θέση. Μια εβδομάδα μετά, στις 21/2 οι «κυανοκίτρινοι» παρέμειναν στην 5άδα με το 0-0 της Κομοτηνής. Την επόμενη μέρα έγιναν τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου που έφερε και την διακοπή του πρωταθλήματος. Με την επανέναρξη οι Αγρινιώτες παρουσιάστηκαν αγνώριστοι!

ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΕ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ: Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου. Tόπος Emileon και ημέρα ρουτίνας για τους Αγρινιώτες με την απογευματινή τους προπόνηση. Σε μια ανύποπτη στιγμή, γίνεται η φάση που… αλλάζει όλη την χρονιά και ίσως και το πως θα γράφονταν στην συνέχεια η ιστορία του συλλόγου. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες πέφτει άτσαλα στο έδαφος και το… ιατρικό ανακοινωθέν λέει κάταγμα και άμεση επέμβαση. Σοκ για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας (με 6 γκολ) και τον πιο φορμαρισμένο εκείνη την εποχή παίκτη ίσως και όλου του πρωταθλήματος. Στα ματς που ακολούθησαν η απουσία του «Βίγια» ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική, αφού σε καμία περίπτωση είτε ο Μύγας, είτε ο Ρουσκουγιέδα που επιστράτευσε ο Χάβος να καλύψουν το κενό του, δεν το κατάφεραν.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ: Αν υπήρχε… ατυχό-μετρο σίγουρα ο Παναιτωλικός θα το είχε σπάσει! Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 14(!!!) δοκάρια μετράει η ομάδα του Αγρινίου. Τα περισσότερα από αυτά σε κομβικά σημεία που αν η μπάλα αντί για δοκάρι και άουτ πήγαινε δοκάρι και μέσα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Στα ματς που εν πολλοίς κρίθηκε και η τύχη των πλέι οφ, οι «κυανοκίτρινοι» έχουν δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων με ΠΑΣ Γιάννινα, με Ξάνθη και με Πανιώνιο κι ενώ το αποτέλεσμα είναι ακόμη στο 0-0! Με το αν όμως δεν γράφεται η ιστορία κι απλά τα «καναρίνια» έχουν κάθε λόγο να τα βάζουν με την ατυχία τους.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Όποιος έχει δει τα ματς του Παναιτωλικού από την αρχή της χρονιάς είναι βέβαιο πως μόνο φίλα προσκείμενη δεν είναι η διαιτησία. Αν και έχει μια από τις πλέον ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος μετράει 95 κίτρινες κάρτες!!! Κάτι παραπάνω από 3 σε κάθε ματς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα βασικά στελέχη να απουσιάσουν από κομβικά παιχνίδια έχοντας συμπληρώσει. Από κει και πέρα στις κρίσιμες αναμετρήσεις υπήρχαν σφυρίγματα σαν αυτά του Γιάχου στο Αγρίνιο με τον Λεβαδειακό, αλλά κυρίως το… οφσάιντ των 5 μέτρων στην Νέα Σμύρνη που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα εις βάρος του Παναιτωλικού.

ΑΛΒΕΣ-ΜΟΡΕΝΟ: Μέχρι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Άλβες ήταν ένας φιλότιμος φορ που όμως δεν είχε ματώσει τα δίχτυα κάνοντας τους πάντες να αναπολούν τον Μορένο που συνέχιζε την μακρά αγωνιστική αποχή λόγω τραυματισμού. Σε εκείνο το ματς ο Βραζιλιάνος πετυχαίνει και τα δύο γκολ στο ιστορικό «διπλό» και… ξεμπουκώνει. Η ρέντα που του έλειπε επιστρέφει και στα επόμενα παιχνίδια σκοράρει ξανά φτάνοντας τα 5 γκολ σε 3 ματς. Όλοι πλέον περιμένουν τον Άλβες να… οδηγήσει την κούρσα, όμως κι αυτός έχει ραντεβού με την ατυχία στο ματς με την Κέρκυρα. Τραυματίζεται και μένει εκτός δράσης. Παράλληλα ο Μορένο έχει γυρίσει όμως σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον Κολομβιανό φορ του πρώτου γύρου και των πέντε γκολ. Βρίσκει θέση στο βασικό σχήμα, χάνει μοναδικές ευκαιρίες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό, αλλά παραμένει άσφαιρος. Όλο αυτό φυσικά στοιχίζει βαθμούς στον Παναιτωλικό, αφού βλέπει το γκολ με το… κυάλι και είναι μια από τις βασικές αιτίες της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα τον τελευταίο 1.5 μήνα.

φωτο: paravatos.eu
φωτο: paravatos.eu
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Βλέποντας στον Παναιτωλικό στο φινάλε του πρώτου γύρου ότι η ομάδα έχει πετύχει εύκολα τον στόχο της παραμονής και έχοντας πορεία ανοδική αποφάσισαν να κάνουν κινήσεις ενίσχυσης ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική πληρότητα όταν τα απαιτήσουν οι περιστάσεις. Λαζάρ, Σκαραμοτσίνο και Ρουσκουσέδα ανακοινώνονται από την διοίκηση ως παίκτες που έχουν εμπειρία και είναι έτοιμοι για ενδεκάδα. Ο πρώτος γνώριμος από την πετυχημένη θητεία του στον ΠΑΟΚ και οι άλλοι δύο με καλό βιογραφικό κάνουν τους πάντες να θεωρούν ότι πλέον το ρόστερ ξεχειλίζει κι από ποιότητα, αλλά κυρίως από λύσεις. Τελικά η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Ο Ρουμάνος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν… μπήκ στο κλίμα, ο Σκαραμοτσίνο παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στην πορεία δεν έδειξε ότι είναι καλύτερος του Κέβιν για το… κάτι παραπάνω, ενώ και ο «Ρούσκου» περισσότερο μοιάζει με παίκτης που θα επενδύσει πάνω του ο Παναιτωλικός σε περίπτωση πώλησης του Μαρτίνες, παρά για κάποιον που ήρθε για να κάνει την διαφορά άμεσα.

ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΜΑΡΤΙΝΕΣ: Είναι ο άνθρωπος που με τις ασίστ του οδηγούσε με ασφάλεια τον Παναιτωλικό και που με τα μαγικά του έκανε την φίλαθλη Ελλάδα να ασχολείται με την… πάρτη του! Ο Νίκολας Μαρτίνες, από τους ποιοτικότερους μέσους της Λίγκας μπήκε στου… δρόμου τα μισά στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, αλλά και άλλων συλλόγων από την Ευρώπη και την Ασία. Τελικά παρά τα σενάρια δεν έφυγε τον Γενάρη από το Αγρίνιο. Το τελευταίο δίμηνο όμως σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον «Νίκο» που σήκωνε όλο το γήπεδο όρθιο! Δεδομένα ο Αργεντίνος περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, ενώ φαίνεται πλέον ότι και οι προπονητές των αντιπάλων τον έχουν μάθει καθώς βάζουν 2 και 3 παίκτες πάνω του για να μην έχει ελευθερία κινήσεων, ενώ και το… ξύλο είναι στο ρεπερτόριο για να τον σταματήσουν.

πηγή : gazzetta.gr