Επιτροπή στο δήμο Αγρινίου για το θέμα των Ρομά

Στη σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (αστυνομία, Περιφέρεια, κάτοικοι των Αη Βασιλιώτικων και εκπρόσωποι των Ρομά) που σκοπό την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή και θα αποσκοπεί στη γεφύρωση των σχέσεων των Ρομά και των υπολοίπων πολιτών, αποφάσισε να προχωρήσει ο δήμος Αγρινίου κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη σύσκεψη που προϊστατο ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου και συμμετείχαν οι περισσότεροι εκ των αντιδημάρχων, ο Διευθυντής της Α.Δ. Ακαρνανίας Ιωάννης Ματσούκας, υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του συλλόγου «Νέα Γη» της περιοχής Αι Βασιλιώτικων στο Αγρίνιο, κ. Παπαθανάσης.

Στη συζήτηση που έγινε ο πρόεδρος του συλλόγου Νέα Γη κ. Παπαθανάσης, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή περιγράφοντας μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής των Αη Βασιλιώτικων. “Αγρίνιο δεν είναι μόνο η Παπαστράτου” είπε χαρακτηριστικά θέλοντας να ισχυριστεί ότι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής επικεντρώνεται στο κέντρο της πόλης, δυσανάλογα με τις περιφερειακές συνοικίες. Ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε πως από πλευράς του δήμου γίνονται ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος, σημειώνοντας όμως ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης απαντώντας στην κριτική του κ. Παπαθανάση, την οποία χαρακτήρισε προσβλητική, είπε ότι ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει σε θέματα που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του και τόνισε ότι μπορεί να πιέσει τους αρμόδιους φορείς για λύσεις. Κατέληξε δε λέγοντας στόχος για το δήμο Αγρινίου είναι ο διάλογος με τους φορείς και η αναζήτηση λύσεων γι’αυτό και πραγματοποίηθηκε η σημερινή σύσκεψη. Από τα μέλη του συλλόγου «Νέα Γη» τέθεηκαν και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του 13ου δημοτικού σχολείου, καθώς και τα αυθαίρετα στην περιοχή των Αη Βασιλιώτικων.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής αναφέρθηκε στις στοχευόμενες επιχειρήσεις της αστυνομία στους συνοικισμούς των Ρομά και ιδιαίτερα στα Αη Βασλιώτικα, σχολιάζοντας πως η αστυνομία μπορεί μόνο να συμβάλλει ώστε να μειωθεί η ένταση του φαινομένου της παραβατικότητας και όχι να εκλείψει, κάτι που είναι ευρύτερο.