Η διαδικασία για την τακτοποίηση των σκιάστρων στις παραλίες της Ναυπάκτου

ΨανήΗ τακτοποίηση των σκιάστρων στις δύο παραλίες αποτελεί ένα από τα πιο καυτά θέματα αυτής της περιόδου για τους επαγγελματίες του μετώπου, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση ο πέλεκυς των προστίμων αναμένεται να πέσει βαρύς. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο αποφασίστηκε η ανάθεση της τακτοποίησης σε μηχανικό της πόλης, μετά και από την ανάλογη εισήγηση του Συλλόγου των Μηχανικών, με τους οποίους του Ταμείου έχει αναπτύξει συνεργασία.Όπως είπε ο πρόεδρος του Ταμείου Αντώνης Φράγκος αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει άμεσα, δίνοντας έστω και προσωρινά λύση στο πρόβλημα που υπάρχει, μιας και στην παρούσα φάση όλες οι κατασκευές στην παραλία είναι στον «αέρα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο αυτή η λύση επιλέγεται ερχόμενη στην ουσία να μιμηθεί άλλες αντίστοιχες ενέργειες φορέων στη χώρα με το ίδιο πρόβλημα, και μετά από τη σύμφωνη γνώμη και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Η μόνιμη λύση κατά τον κ. Φράγκο θα δοθεί όταν τελειώσει η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για τον κοινό τύπο σκιάστρων, μέσα από τις προτάσεις που έχει καταθέσει γι’ αυτά ο Σύλλογος των Αρχιτεκτόνων. Τέλος και όσον αφορά το κόστος της τακτοποίησης των σημερινών αυτό θα ανέλθει στις 12.000 ευρώ.

Τις ενστάσεις της για τη διαδικασία κατέθεσε στο σώμα η Μαρία Ζιαμπάρα, ζητώντας καταρχάς να πληροφορηθεί το πώς προέκυψε το ποσό. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της η έλλειψη προεκτιμόμενου κόστους, και η αναφορά περί μελέτης στον τίτλο του έργου, μπορεί να φρενάρει την πληρωμή του επαγγελματία που θα το αναλάβει, χωρίς μάλιστα κατά την ίδια αυτό να είναι το μόνο πρόβλημα. Όπως είπε ένα ακόμα σημαντικό ερώτημα είναι το εάν η Κτηματική έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για τις ενέργειες αυτές. «Η έλλειψη έγγραφης τέτοιας αναφοράς αποτελεί πρόβλημα», είπε ο Μ. Ζιαμπάτα, κάτι που δεν δέχθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου, ο οποίος της απάντησε ότι οι ενέργειες που γίνονται είναι όλες στο πνεύμα του νόμου, και μετά από πολύ μελέτη του Συλλόγου των Μηχανικών. Όσον αφορά τις προεκτιμόμενες αμοιβές εδώ ο Αντ. Φράγκος απάντησε ότι η τακτοποίηση δεν περνά μέσα από αυτή τη διαδικασία, αλλά μετά από την αναλυτική καταγραφή όλων των σκιάστρων στις παραλίες από το Σύλλογο Μηχανικών και του κόστους που προκύπτει από αυτή.
Το θέμα τελικά ψηφίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Συμβουλίου, και σύμφωνα με πληροφορίες αυτής της εβδομάδας προχωρά κανονικά, με στόχο να τελειώσει η τακτοποίηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μιας και ο κίνδυνος να αρχίσουν τα πρόστιμα να πέφτουν είναι ακόμα υπαρκτός.

πηγή : lepantortv.gr